Ziua României sărbătorită la Agnita

0

Ploaia măruntă, de toamnă târzie, s-a oprit puțin pentru ca agnițenii să poată cinsti cum se cuvine Ziua Națională a României.

Pentru aceasta s-au adunat în fața monumentului eroilor din parcul Axente Lene , unde  preoții parohiilor din Agnita au săvârșit un Tedeum.

După momentul religios, Dragoman Ioan, primarul orașului le-a mulțumit celor prezenți pentru participare, urându-le un călduros –La mulți ani! și invitându-i la Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” pentru a participa la un spectacol artistic dedicat agnițenilor cu ocazia acestei mari sărbători.

Ioana Bogdan, prezentatoarea spectacolului, i-a salutat pe cei prezenți și l-a invitat în scenă pe preotul Florin Zamfir Robu.

Acesta a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor care au precedat Marea Unire și i-a nominalizat pe delegații din plasa Agnita care au luat parte la Mare Adunare de la Alba Iulia.

A urmat un spectacol de cântece patriotice și jocuri populare care au creat în inimile spectatorilor sentimentul de mare sărbătoare. Fiind în apropiere de sărbătorile de iarnă, din spectacol n-au lipsit colindele  și o frumoasă priceasnă cântată de Ioana Bogdan.

A fost un spectacol de înaltă ținută artistică, pe măsura evenimentului sărbătorit, realizat de profesorii  Ioan Sârbu și Doina Părău și primit cu bucurie de cei prezenți.

                                                            I. Bârsan

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *