Târgul de Crăciun de la Hosman

După o experienţă reuşită în 2018, anul acesta la Hosman a avut loc a II-a ediţie a târgului de Crăciun organizat de mai mulţi actori locali: Centrul pentru întâlnirea Tineretului Europa/ Cetatea Hosman, Fundația Biserici Fortificate, Forumul Democrat al Germanilor Sibiu, Asociația Hosman Durabil și marca regională “Din Hârtibaciu, cu drag”.

La târgul organizat în curtea casei parohiale a bisericii evanghelice au fost prezenți 20 de producători locali, hârtibăceni cu produse agricole și de artizanat. De prezența acestora s-au bucurat peste 400 de vizitatori și mai ales cei peste 50 de sași hosmăneni care au avut parte de o atmosferă frumoasă împreună cu localnicii și cu vizitatorii din toată țara . Nu s-au savurat numai produse ci și diferite momente culturale – concert la biserica luterană, colinde prezentate de femeile din Hosman și la sfârșitul târgului un concert de la faimoasă Caravana Gipsy Jazz din sat cu cântece țigănești și colinde internaționale, cântate împreună cu publicul.

Târgul de Crăciun din Hosman s-a bucurat de sprijinul Direcției pentru Relații Interetnice. Organizatorii se pregătesc deja de a 3-a ediția pentru anul viitor, fiind convinși că va fi și mai reușită.

 

  1. Cotaru                                             Foto Dragoş Dumitru.
Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *