Stagiu de practică Erasmus+ Paphos-Cipru

4

Ne aflăm pe ultima sută de metri de încheiere a celor trei mobilități Erasmus+ din cadrul proiectului cu titlul „COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică la nivel european” care a avut ca și grup ţintă 55 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a domeniul Textile- Pielărie, Comerț și Electronică-Automatizări. Obiectivele proiectului au fost stabilite în urma analizei SWOT realizată la nivelul unității de învățământ și au vizat în principal dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor profesionale și tehnice ale elevilor din invățământul liceal și profesional.

În acest moment, un grup de 20 de elevi ai clasei a XI-a B, domeniul Electronică-Automatizări se află în stagiul de pregătire practică în Paphos-Cipru și sunt însoțiți de cele două doamne profesor, Ionele Daniela-Elena – coordonatorul proiectului și Zămăcău Cornelia Ștefana – diriginta elevilor. Stagiul se va desfășura pe o perioadă de 3 săptămâni, începând cu 17 ianuarie 2022 și încheindu-se pe data de 4 februarie 2022.

Prima zi a stagiului a debutat cu  o ședință tehnică cu partenerii din Paphos, Rinvesco Consulting Paphos și ne-a fost prezentată firma în care elevii vor realiza stagiul de practică, condițiile de cazare și cele de masă. Elevii și profesorii au fost cazați la Hotel Agapinor – Paphos în camere de 2-3 persoane, iar cele trei mese sunt oferite de restaurantul hotelului. După prânz elevii împreună cu profesorii însoțitori au explorat orașul Paphos, în special vestitul Port din Paphos.

Prima săptămână a decurs în condiții normale și optime astfel că elevii au fost foarte încântați de cursul oferit de firma de primire Lazarou CTC SRL reprezentată de domnul director Lazarou Lazaros. Au primit sarcini de lucru practice și și-au însușit cunoștințe referitoare la arhitectura calculatoarelor și caracteristicile sistemelor de operare.

Ca și obiective importante vizitate în cadrul activităților culturale desfășurate, putem reaminti Muzeul arheologic din Paphos, Situl arheologic și Castelul medieval din Paphos. Totul a fost captivant, istoria locurilor ne-a oferit multe informații despre orașul care timp de trei săptămâni ne va găzdui.

Săptămâna s-a încheiat cu o excursie în capitala Ciprului, Nicosia (Lefkosia) unde am fost impresionați de Muzeul Ciprului, muzeu cu o vechime de 139 de ani.

Am încheiat prima parte a stagiului epuizați, dar și impresionați de minunățiile și istoria Ciprului. Urmează alte două săptămâni de foc, pline de surprize și noi provocări.

Din Paphos-Cipru, elevii clasei a XI-a B și profesorii însoțitori ai Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” vă salută și vă invită să ne urmăriți aventura Erasmus+!

 

Coordonator proiect,

Prof. Ionele Daniela Elena

Comentarii de pe Facebook

4 thoughts on “Stagiu de practică Erasmus+ Paphos-Cipru

  1. Felicitari, elevilor si profesorilor Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian”! Acest proiect Erasmus+ va ofera posibilitatea de a va dezvolta abilitatile profesionale si tehnice in mediul european, ceea ce poate fi bineinteles un pas important in cariera. Este minunat sa vedeti ca inainte de incheierea proiectului, v-ati bucurat de avantajele culturale oferite de Cipru si v-ati intors spre acasa cu cunostintele dobandite si cu amintiri de neuitat!

  2. Felicitari pentru acest proiect Erasmus+ minunat! Acest tip de oportunitate ofera elevilor sansa de a avea o experienta duhovniceasca si de a invata despre traditiile altor culturi. Ne bucuram ca stiinta, cultura, istoria si obiceiurile tinand cont de mitologia si stilul de viata ale locului sunt prezentate din foarte aproape. Acest proiect a fost un mare succes si suntem recunoscatori pentru munca depusa. Ne bucuram sa audem ca experienta voastra a fost pentru totdeauna inedita!

  3. Felicitări! Este evident că situația de la Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” este îmbunătățită prin intermediul acestui proiect Erasmus+ și acum privilegiații sunt elevii care au ocazia să cunoască culturile diverse ale Europei și să dețină cunoștințe care îi vor ajuta să se dezvolte în mod stilat! Vă urăm mult succes în continuare!

  4. Felicitari pentru elevii si profesorii din Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” pentru reusita inceperii stagiului de pregatire practica din cadrul proiectului Erasmus+! Imi doresc ca aceasta experienta sa fie una minunata si sa le aduca elevilor multe cunostinte si abilitati in timp ce profesorii ii vor indruma si incuraja pe tot parcursul stagiului. Fie ca acest parcurs sa fie unul plin de implinire si sarbatorire a obiectivelor de invatare propuse! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *