O agniţeană de succes

Dana Armean s-a născut în Agnita, pe strada Avram Iancu, fostă Gării, a fost elevă la Liceul Industrial  din Agnita şi dacă nu cădea regimul comunist ar fi avut toate şansele să ajungă un bun electrotehnician.

Dar statul care hotăra drumul fiecărui individ a căzut în 1989 și Dana a hotărât să se facă jurnalistă. A plecat la Sibiu unde a studiat jurnalismul la Universitatea Lucian Blaga.

În 1995 cu o bursă de jurnalism oferită de Reuters ajunge în Londra, unde urmează un curs de relații internaționale la London School of Economics.

Apoi a apelat la cele mai mari firme din City și a obținut finanțare pentru studii de avocatură şi în timp ce lucra pentru The Economist, începe un curs de drept  la seral.

În 2005 începe  munca de avocat în Londra iar în 2007 își dechide propria afacere: Obelisk Legal Support este o companie de consultanță pentru investitorii care ajungeau în țări aflate în curs de dezvoltare inclusiv România.

În activitatea ei Dana descoperă  problema cu care se confruntă femeile de carieră, obligate să aleagă între familie și profesie. Dana a înţeles că munca şi familia nu trebuie să se excludă şi a convins marile firme londoneze să accepte un program flexibil pentru avocaţii care le reprezintă. Firma ei intermediază colaborările, iar clienţii sunt din ce în ce mai numeroşi.

Obelisc este o companie pentru avocații care vor să muncescă dar să se ocupe și de propria familie.

Acum Dana se numește Denis – Smith, are o familie în Londra și o companie care se ocupă de femeile de carieră, punând pe primul loc  rolul de mamă al acestora.

Este o companie de milioane de lire sterline, care a reușit să se impună în lumea dreptului din Marea Britanie.

Anul acesta Obelisk Legal Support a inițiat o campanie pentru celebrarea a 100 de ani de când femeile avocat din Marea Britanie au avut dreptul să fie primite în Barouri.

Site-ul „firts100years.org,uk”, realizat de Obelisc cu această ocazie, cuprinde istoria femeilor în avocatura din Marea Britanie și biografiile celor mai reprezentative femei din lumea dreptului britanic.

În consecinţă, cea mai apreciată revistă de drept din Marea Britanie, Law Society Gazette, i-a așezat fotografia pe coperta numărului din 30 septembrie, o recunoaștere a muncii și rezultatelor obținute de Dana.

Agnițenilor nu le rămâne decât să se bucure și s-o felicite pentru realizările ei.

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *