,,Din dragoste pentru Gyuri” spectacol omagial la Agnita

0

Prietenii lui Gyuri, artiști cu suflet mare au venit în Agnita pentru a se reîncărca  cu spiritul marelui artist, ce i-a părăsit prea repede după ce le-a fost alături și le-a arătat cât de multă dragoste poate dărui.

După ce au luat parte la oficierea unei slujbe de pomenire și s-au recules la mormântul în care trupul lui Gyuri și-a găsit odihna veșnică, au aprins câte o lumânare și s-au rugat și pentru odihna sufletului său.

Apoi la Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” au susținut un spectacol de mare clasă, un spectacol denumit sugestiv „Din dragoste pentru Gyuri”, în care 20 de artiști au urcat pe scenă și au încântat publicul agnițean venit să-l omagieze pe marele actor,cetățean de onoare al orașului.

Dorin Andone, în calitate de prezentator al spectacolului, l-a invitat pe scenă pe marele sportiv Ivan Pațaichin care a ținut să fie prezent la comemorarea  prietenului său,  despre care a vorbit puțin dar a încheiat spunând, „mi-e dor de el”.

Spectacolul muzical a fost deschis de tinerele agnițene, surorile Antonia și Cezara Gânfălean și Edith Todor, aplaudate de spectatori pentru cântecele din repertoriul lui Gyuri.

Apoi publicul a fost impresionat de cuvintele și de cântecele dedicate celui omagiat de către cei care l-au cunoscut, l-au iubit și au primit de la Gyuri dragoste și apreciere. S-a cântat muzică rock, folk, arii din opere, șlagăre rusești, s-a cântat la chitară, la fluier și la vioară, a fost un spectacol muzical complet.

Au cântat Felicia Pop, Mircea Vancă, Dinu Olărașu, Ionuț Bârsan, Florian Stoica, Magda Pușcaș, George Sărulescu, Emerich Imre, Puiu Ivanițchi, Radu Captari, Marius Batu, Trupa Dor, Dorin Andone, Mircea Rusu și Teo Boar.

Pentru că foarte multe cântece sunt  șlagăre îndrăgite de public, spectatorii au cântat împreună cu interpreții, transformând sala într-o mare scenă.

Finalul acestui spectacol, ce a durat aproape patru ore, a fost apoteotic, cu toți actorii pe scenă și cu spectatorii în picioare cântând împreună pentru Ioan Gyuri Pascu.

Înainte de acest final minunat, Dorin Andone a aținut să mulțumească organizatorilor, Radu Captari și Nelu Oliu inițiatori ai evenimentului, Casei de Cultură din Agnita în calitate de gazdă primitoare, Primăriei și C.L Agnita și sponsorilor, Marcel Nicula, Ioan Frățilă, Ionel Cioca, Pensiunea Elisabeta și Pensiunea Ice.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *