Se întâmplă la Colegiul din Agnita

         La finele acestei săptămânii, în zilele de 10 și 11 octombrie 2019, la Colegiul Tehnic ”A.T.Laurian” a avut loc o manifestare dedicată Zilelor Erasmus. Aflat la prima ediție în cadrul școlii noastre, evenimentul Erasmus Days 2019 şi-a propus să comunice elevilor și cadrelor didactice, valori, principii europene, dar şi rezultatele și beneficiile proiectelor finanţate prin Programul Erasmus+, exercițiul financiar 2014 – 2020.

Acest eveniment se adresează nu numai participanților la Programul Erasmus+, ci și tuturor celor interesați de mobilitatea internațională și de cetățenia europeană. Anul 2018-2019 a fost  un an important pentru colegiul nostru, aici, desfășurându-se două dintre aceste proiecte: unul de formare profesională VET și al doilea de parteneriat strategic. #ErasmusDays 2019 vorbește despre rezultatele proiectelor Erasmus+ pe parcursul a două zile, pentru a le face vizibile elevilor, profesorilor și comunității locale.

Evenimentul #ErasmusDays constituie reper pentru organizarea de expoziții, dezbateri sau prezentări la care să participe cei interesați de astfel de activități.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre importanţa proiectelor Erasmus+ pentru elevii din învățământul preuniversitar și despre oportunitățile pe care le au aceștia participând la astfel de proiecte.

Pentru proiectul ” BIAS SCHOOL TV”, nr. 2018-1-ES01-KA201-051005 grupul ţintă este format din 29 elevi de la Colegiul Tehnic ”A.T.Laurian”, cu vârsta peste 10 ani-clasele V -XII  care vor participa la activitățile desfășurate pe parcursul celor doi ani.

Proiectul urmărește realizarea obiectivelor specifice ale Programului Erasmus+ prin promovarea calităţii în educaţie şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză, spaniolă a competentelor de utilizare a instrumentelor IT, îmbunătăţirea nivelului de cunoștințe de cultură, civilizație, istorie și geografie legate de ţările participante la proiect. De asemenea, elevii vor învăţa să lucreze în echipă, vor fi încurajați să cultive toleranţa și respectul de sine şi faţă de ceilalți, vor învăţa ce înseamnă valorile europene comune.

Dintre activitățile desfășurate se numără cea din luna noiembrie 2018 când a avut loc prima deplasare a echipei de proiect  în Zaragoza, Spania, unde au fost semnate toate documentele necesare începerii acestui proiect.

În luna martie 2019 a avut loc a doua deplasare tot in Zaragoza, unde pe lângă doamnele profesor Petruț Mirela Monica și Dana Elena  Zgabercea a participat și eleva Braicu Andreea, din clasa a XI- a A. În cadrul acestei deplasări a avut loc un curs de formare numit : ”Instrumente de editare video” din cadrul Proiectului ”BIAS SCHOOL TV”.

Două luni mai târziu a avut loc deplasarea din Copenhaga, Danemarca, unde echipele din Spania și România au putut vedea studioul de televiziune din școala daneză, urmând ca, după modelul danez și în funcție de buget să se realizeze și un mini-studio în fiecare din cele două școli partenere. Tot atunci a fost creată și pagina web a proiectului.

Urmează ca în luna noiembrie a acestui an școala noastră să fie gazdă pentru un nou schimb de experiență cu partenerii din Spania și Danemarca.

Evenimentul s-a încheiat cu flash-mob în curtea școlii, unde un grup de aproximativ 50 de elevi și profesori au format un E+.

 

Prof. Dana Elena Zgabercea

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *