Fructe și legume în desene și farfurii – un proiect frumos și gustos

0

Joi 23 mai în Căminul Cultural din Chirpăr a avut loc ce-a de a III-a ediție a implementării proiectului școlar, „Importanța fructelor și legumelor pentru sănătate”, proiect finanțat de Consiliul Județean Sibiu și realizat de Școala Gimnazială din Chirpăr cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Dacă în anii precedenți la acest proiect au participat numai elevii claselor I – IV, în acest an au fost prezenți atât prichindeii de la grădiniță cât și elevii din clasele V – VIII, ceea ce a făcut ca întregul Cămin Cultural să fie plin de animație.

În bucătărie mame harnice pregăteau gustări pentru participanți, într-un separeu, cei mai pricepuți școlari curățau fructe și legume, pregătind salate și sucuri pentru colegii lor, la mesele din sală, elevii dotați cu creioane colorate și vopsele își etalau talentul realizând imagini cu cele mai gustoase fructe și legume iar pe scenă prichindeii de la grădiniță au deschis programul cu cântece și poezii pe aceeași temă.

La acest eveniment pe lângă oficialitățile locale și părinți, au răspuns invitației și au luat parte vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu Cristine – Manta Klemens și Anca Ghigulescu consilieră a președintelui Consiliului Județean. Acestea au fost plăcut surprinse de organizarea evenimentului și au adresat felicitări conducerii gimnaziului și profesorilor implicați în realizare acestui proiect, bine primit și mai ales bine gustat de toți cei prezenți.

Directorul școlii, profesoara Mihaela Aldea le-a mulțumit invitatelor pentru că au participat la acest eveniment finanțat de Consiliul Județean Sibiu, atât de util pentru educația elevilor, a mulțumit Consililui Local și Primăriei comunei Chirpăr pentru sprijinul acordat, a mulțumit părinților și mai ales profesorilor care s-au implicat cu multă plăcere la organizarea  lui.

Pe scenă, în sală şi la bucătării au fost prezente educatoarele Stănuleț Victoria, cu Popșor Simona, învățătoarele Bela Luci, Folea Petra, Bălteanu Elena, Milășan Nicoleta și Ursu Gabriela și profesoarele Vasilescu Nicoleta, Băilă Marinela, Pîrvu Cristina, Olaru Mihaela și Aldea Ionela. Rolul de moderatoare a programului l-a îndeplinit cu succes învățătoarea Bela Luci.

Suntem convinși că va urma și ediția a IV-a în anul 2020.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *