Se întâmplă la Colegiul din Agnita

0

Luna mai e aici! Denumită popular și “Florar” este o lună a ierburilor, o lună plină de prospețime și culoare. Se manifestă printr-o explozie de vegetație, copacii prind culoare și viață datorită frunzelor și florilor. Se consideră că în luna lui “Florar”, Raiul coboară pe pământ și înverzește totul.

Pentru noi, comunitatea școlii ”A.T.Laurian” formată din elevi, profesori, parteneri,  părinți, bunici, prieteni, luna mai a fost plină de activități școlare și extrașcolare. După vacanța de primăvară elevii au început tezele apoi cei din clasele a doua, a patra și a a șasea au susținut evaluările naționale. Dar cum munca se îmbină întotdeauna cu distracția, elevii au participat și la mai multe activități extracurriculare, printre care și concursul județean de creație plastică ”Dialoguri Vizuale”, ajuns la cea de a cincea ediție. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimazial şi liceal, nu are ca tematică un anume eveniment şi se doreşte ca acesta să valorifice întreaga activitate de la clasă prin expunerea celor mai reprezentative lucrări ale elevilor de pe parcursul anului şcolar, conform programei şcolare. Elevii vor fi îndemnaţi să “vadă dincolo de aparenţe”, să simtă şi să îşi exprime sentimentele şi, mai mult, vor reuşi să uite propriile lor “nepriceperi” în a desena, să îşi depăşească inhibiţiile. Nici anul acesta elevii nu au dezamăgit organizatorii. La concurs au participat 16 școli, 13 din județ și 3 din țară. Au fost jurizate de către profesori de specialitate 140 de lucrări la care s-au implicat 37 de profesori de desen și nu numai. Elevii colegiului nostru au reușit să obțină 15 premii și mențiuni.

Expoziția cu desenele tuturor elevilor este prezentă în holul școlii unde va rămâne până la finalul cursurilor din acest an. De asemenea organizatorii intenționează să scoată  o broșură în care să fie prezentate toate lucrările elevilor și câteva informații de specialitate despre tehnicile folosite de aceștia.

Prof. Dana Elena Zgabercea

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *