Balul majoratului la Colegiul Tehnic ,,A. T. Laurian” Agnita

0

Tradiţionalul  eveniment al orașului Agnita, „Balul majoratului” a făcut neîncăpătoare Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” pe a cărui scenă au evoluat elevi ai claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic „A.T.Laurian.

Spectacolul dedicat celor mai tineri cetățeni ai orașului Agnita, a fost organizat de mai tinerii lor colegi, elevii claselor a XI-a ajutați de diriginții Cristina Neofit, Ana Calborean și Daniela Ionele.

Spre bucuria celor prezenți spectacolul a fost deschis de îndrăgitul solist Constantin (Tin) Vasilescu, după care doi prezentatori frumoși și eleganți  Andreea Braicu și Eugen Preda au condus desfășurarea unui scenariu aflat sub semnul cărții.

Spectacolul  s-a desfășurat sub genericul „ Viața ca o carte” și a avut ca temă principală un concurs la care au participat șase perechi de elevi din clasa a XII-a, fiecare pereche reprezentând un scriitor și un roman. Au fost reprezentați Liviu Rebreanu cu romanul Ion, George Călinescu cu Enigma Otiliei, Marin Preda cu Moromeții, Mihail Sadoveanu cu baltagul, Mircea Eliade cu Maitreyi și Ion Slavici cu Moara cu Noroc.

Îmbrăcați în costume adecvate eroilor, concurenții au trebuit să-și dovedească cunoștințele despre scriitorii şi romanele respective și să se întreacă în probe de îndemânare şi dans.

Între probele de concurs spectatorii au aplaudat scenetele realizate cu talent umoristic de elevii Borzea Cătălin și Chirilă Adrian și parodia unui examen, în care actorii au fost învățători și profesori de la colegiu. O colegă mai tânără a celor sărbătoriți, eleva Todor Edith din clasa a VII a încântat publicul cu o voce cristalină bucurându-se de aplauzele binemeritate. Și trupa de dansatoare pe ritm de latino, pregătite de profesoara Ionele Daniela, a avut parte de aplauze

prelungite pentru dansul prezentat.

După terminarea concursului, pe scenă au urcat profesorii diriginţi ai claselor a XII- a care au strigat pentru ultima dată catalogul și i-au invitat alături pe elevii lor; Sârbu Stelian dirigintele clasei a XII-a A, Mareș Corina diriginta clasei a XX-a B și Muntenu Mioara diriginta clasei a XII-a C. Moment plin de emoții, cu flori, sărutări și fotografii.

Ultimul moment al spectacolului a fost prezentarea rezultatelor concursului și desemnarea lui Miss și Mister „Balul majoratului” ediția 2019.

Un juriu format din profesorii Petruț Mirela Monica, Bârsan Dan, și Andrei Anca și din elevii Vezure Vlad, Ionaș Adriana și Walentinii Cristina, au acordat puncte pentru fiecare moment al concursului și au stabilit că la acest spectacol au câștigat toți cei prezenți în sală și pe scenă dar trei perechi având cel mai bun punctaj au fost încununați drept câștigători.

Ei se numesc Maximovici Mădălina  și Aldea Mihai, Irina Cârlescu și Bortiș Silviu și Drăgan Ana Maria și Geți Marius.

Acest minunat eveniment din viața tinerilor agnițeni a fost organizat de ei și sprijinit financiar de 18 sponsori care au primit mulțumiri și aplauze din partea beneficiarilor.

Din păcate n-a fost menționat niciun sprijin din partea Primăriei și a Consiliului Local al orașului din care fac parte acești tineri minunați care au devenit cetățeni ai orașului Agnita.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *