S-a aprobat bugetul orașului Agnita pe anul 2019

În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local al oraşului Agnita, membrii acestuia au analizat proiectul bugetului de venituri și cheltuieli, au făcut propuneri de amendamente la capitolul cheltuieli și în final au aprobat bugetul pe anul 2019.

Veniturile preconizate pe acest an sunt de 15 563 mii lei, cu 708 mii mai mari decât în anul trecut iar cheltuielile sunt de 19 391mii lei, cu 4 312 mii lei mai mici decât în 2018, în această diferență regăsindu-se și banii prevăzuți în proictul pentru reabilitarea centrului istoric al orașului care nu s-a mai realizat.

Cea mai mare sumă, 1860 mii lei, a fost alocată pentru finalizarea lucrărilor de pe str Bisericii, pentru care anul trecut s-au prevăzut 2463 mii lei dar lucrările nu au fost finalizate.

O sumă importantă, 1 335 mii lei, a fost prevăzută pentru întocmire de documente, 831 mii lei studiu de fezabilitate pentru construcție de locuințe pentru tineri, 245 mii lei elaborare proiect tehnic pentru sistem de canalizare în Ruja și Coveș, 160 mii lei servicii de consultanță pentru restaurarea și dotarea Muzeului de Istorie cu fonduri nerambursabile, 39 mii lei  întocmire documentație tehnică pentru reabilitarea și modernizarea  străzilor Crişan,Grădinilor, Muncitorilor, Smârdan şi Avram Iancu.

În proiectul de buget au fost prevăzute lucrări de reabilitare a trotuarelor în valoare de 1190 mii lei pentru o suprafață de 5689 mp. În urma amendamentelor propuse de consilieri, suprafeța și suma alocată a fost redusă la mai puțin de jumătate, urmând să se reabiliteze 2400 mp  cu 514 mii lei. Diferența de bani urmează să fie folosită pentru alte lucrări mai importante și mai necesare.

Pentru reabilitarea străzilor Eminescu, Spitalului  și Bisericii cu beton asfaltic au fost prevăzuți 350 mii lei iar pentru amenajarea unei parcări în Piața Republicii 77 mii lei.

Pentru distracția locuitorilor în luna august se vor organiza „Zilele Culturale ale orașului Agnita” și pentru desfășurarea lor s-a prevăzut  suma de 95 mii lei.

Nu am găsit nici  o sumă prevăzută pentru clădirea din curtea spitalului, unde, în afară de cabinetele medicale, urma să fie amenajate patru apartamente pentru medici, clădire abandonată de șapte ani, aflată în curs de degradare.

Poate la o ședință următoare consilierii și primarul vor soluționa și această problemă.

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *