Semn sigur că a venit toamna pe meleagurile noastre este apariția zeului Bachus în calitate de conducător auto pe șoselele patriei. Adică strugurii din vie s-au transformat deja în vin pentru unii din șoferii de pe Valea Hîrtibaciului.

Controalele rutiere efectuate în ultima lună de către echipajele de poliție din zonă au dus la depistarea multor cazuri de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La Agnita a fost depistat L.E. din localitate care avea o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,58 ml/l, I.C. din Ilimbav a fost oprit la Marpod etilo-testul arătând 0,91 mg/l. În Nocrich, G.V.G. din localitate avea 0,60 mg/l. M.D. din Cisnădie a fost depistat la Chirpăr cu o alcoolemie de 0,54 mg/l iar P.A.I. din Bîrghiș, oprit pe raza localității, a „suflat” 0,86 mg/l.

Dacă ne referim la cei care au „curajul” adică inconștiența de a conduce un vehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere vorbim de H.F.I. din Nocrich oprit la Marpod, precum și  R.P.M. din Agnita, L.V. din Brădeni și M.I.D. din Retiș depistați pe raza localității de domiciliu.

Amestecați alcool cu lipsa carnetului de conducere și veți obține: C.G. din Netuș oprit în trafic la Brădeni, G.C. din Feldioara jud. Brașov depistat la Nocrich și S.A.I. din Pelișor depistat în localitatea de domiciliu.

Câteodată inconștiența și nesimțirea dau mâna una cu cealaltă și apar personaje precum conducătorul unui Renault căruia, în Ruja, i s-a solicitat oprirea de către un echipaj de poliție. Șoferul a refuzat să oprească și și-a continuat deplasarea urmat fiind de echipajul de poliție. Oprit în fața unui imobil în care încerca să intre șoferul a refuzat să se identifice, a refuzat deplasarea la Spitalul orășenesc Agnita și s-a opus încătușării. La sosirea unui alt echipaj șoferul a „acceptat” să se deplaseze la spital unde însă a refuzat să prelevarea de probe biologice. Personajul lipsit de caracter a fost identificat ca fiind N.D.C. din Ruja, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru mai multe acuzații.

Prezența polițiștilor în trafic nu înseamnă că nu există incidente sau accidente. La intersecția cu Vecerd a DJ106 F.I. din Agnita a pierdut controlul volanului și a acroșat ușor autoturismul condus de C.S.M. din Sibiu, acesta alegându-se și cu câteva traumatisme ușoare. Încercând să facă o depășire în dreptul localității Hosman, fără însă să se asigure corespunzător, A.M. din Agnita a intrat în coliziune cu un autovehicul din spate care se angajase deja în depășirea propriului vehicul. La Fofeldea, M.M. din Ucea jud. Brașov a intrat de asemenea într-o depășire, tot fără să se asigure corespunzător. Rezultatul? La intrarea pe contrasens s-a trezit în fața unui vehicul care circula corect și în urma manevrelor de evitare M.M. s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.

Tot la Fofeldea, chiar în localitate, un locuitor a avut surpriza să constate că poarta de acces și o bucată de gard îi sunt distruse de un autoturism de culoare neagră care nu a putut evita coliziunea. Șoferul s-a dat jos din mașină, a văzut ce a făcut și, probabil considerând că nu e un deranj prea mare, s-a urcat din nou la volan și a plecat. Astfel, la sosirea poliției la fața locului împricinatul lipsea. Martorii l-au identificat pe „omul berbec” ca fiind O.I. din localitate care, în urma verificărilor, s-a dovedit a nu avea permis de conducere.

Din nefericire nu au avut doar incidente pe drumurile publice. V.E.L. din Agnita și-a pierdut viața în coliziunea dintre motocicleta pe care o conducea și un microbuz. Conducând cu o viteză neadaptată drumului, la Nocrich într-o curbă, a pierdut controlul motocicletei, a derapat și a izbit în plin microbuzul care circula pe contrasens.

La Marpod a avut loc o altercație spontană între patru persoane. Trei dintre ele au agresat-o pe a patra, aceasta din urmă având nevoie de îngrijiri medicale pentru fracturi, traumatisme și răni la nivelul capului.

Un minor de 12 ani din Merghindeal a ajuns la Spitalul Orășenesc Agnita cu traumatisme la nivelul capului și toracelui provocate de un mânz din gospodărie care l-a lovit cu copita. Minorul se afla nesupravegheat în grajd și nu se știe ce a provocat momentul de agresivitate a mânzului.

Evenimente multe, evenimente puține, indiferent de număr, indiferent de anotimp sau de vremea de afară polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt …

 

 

… mereu alături de dumneavoastră !

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *