În 13 septembrie a fost ziua lor, a pompierilor, a acelor oameni minunați, gata oricând să sară în foc pentru a salva oameni și bunuri, a paramedicilor de la SMURD, pregătiți să-i smulgă din ghearele morții pe cei accidentați ori bolnavi. De ziua lor Stația de Pompieri din Agnita și-a deschis porțile pentru a-și prezenta tehnica din dotare, și elevii de la Școala GD Teutsch s-au dus să-i vadă și să-i felicite.

De la purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Slt. Ramona Nistor, am aflat că pompierii din cadrul Stației Agnita au intervenit de la începutul anului și până în prezent la un număr de peste 660 de intervenții în situații de urgență și cazuri medicale. Dintre acestea, cele mai multe au fost intervenții asigurate de către paramedicii SMURD, care au intervenit la un număr de 564 de solicitări, acordând asistență medicală și transportând la spital persoanele cu diferite afecțiuni medicale.  Fiind alături de cetățeni în diverse situații, atunci când viața acestora a fost pusă în pericol, pompierii din cadrul Stației Agnita au intervenit pentru stingerea a 10 incendii, asistența persoanelor și descarcerare în patru situații, alte două misiuni au fost pentru protecția comunităților și 12 misiuni pentru asigurarea măsurilor  de apărare împotriva incendiilor pe timpul desfășurării activităților cu public numeros. Pe timpul manifestării inundațiilor, în raionul de intervenție al Stației de pompieri Agnita, s-a intervenit la 70 de misiuni de evacuare a apei din gospodăriile cetățenilor.

De asemenea, pompierii din cadrul Stației Agnita  au efectuat 120 de acțiuni de recunoaștere in teren pentru identificarea surselor de alimentare cu apă și familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri .

Stația de pompieri Agnita face parte din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu, ale cărui obiective principalele rămân asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate, reprezentând elemente fundamentale ce susțin activitățile derulate în sprijinul și pentru cetățean.”

Îi felicităm pe bravii noștri concetățeni, le mulțumim pentru spiritul lor uman și le dorim succes în minunata profesie pe care și-au ales-o. O felicitare în plus pentru Rareș Florin Jecan, cel mai bun pompier din județul Sibiu.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *