Se întâmplă la Colegiul din Agnita

Ca în fiecare an școlar, noi, cei de la Colegiul din Agnita, inițiem lunar activități extrașcolare. Așa am făcut și de data acesta, astfel că, în luna noiembrie am continuat concursul județean de limba engleză, care anul acesta a ajuns la a treia ediție.

În perioada 1-22 noiembrie  2019, Colegiul Tehnic ” A.T.Laurian” din Agnita a -organizat  în colaborare cu Inspectoratul Județean Sibiu a treia ediție a concursului cultural-artistic de limbă engleză : ENGLISH CUSTOMS AND TRADITIONS”. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. El are ca tematică tradiții și obiceiuri englezești şi se doreşte ca acesta să valorifice întreaga activitate de la clasă prin expunerea și prezentarea celor mai reprezentative lucrări ale elevilor, conform programei şcolare. Anul acestaca și anul trecut, datorită mediatizării intense numărul participanților a fost mare: 209 elevi, coordonați de 72 de profesori din 28 de școli din județul Sibiu și 22 din țară. Concursul a avut două faze (faza I – locală şi faza a II-a – judeţeană) şi s-a  adresat elevilor din Judeţul Sibiu și nu numai . Faza locală s-a  desfăşurat  la nivelul fiecarei unităţi de învăţământ, iar faza judeţeană a avut loc la Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”. La această fază s-au trimis câte trei lucrări ale elevilor selectate la faza locală. Cele trei secțiuni ale concursului au fost: Creaţie literară: Povestire: A Scary story; Arte vizuale: subsecţiunea Pictură / Desen; subsecţiunea Artă decorativă și Multimedia: Prezentare Power Point.

Au fost acordate diplome pentru locurile I, II, III și mențiuni. Cei mai buni de la creație literară au primit și cărți în limba engleză iar cei mai buni pictori, acuarele și creioane colorate. Proiectul a fost coordonat de doamnele profesor Ana Calborean și Dana Elena Zgabercea.

Ca în fiecare an, sfărșitul lunii noiembrie este dedicat Zilei Națională- zi liberă dar  pe care o sărbătorim de cele mai multe ori la școală cu câteva zile înainte.

De data acesta elevii claselor mici, dar și cele de gimnaziu și liceu , au organizat numeroase și frumoase activități închinate acestei mari zile. Pintre aceștia, îmbrăcați în porturi populare, elevii clasei a VII-a au desfășurat un frumos program artistic. Îmbrăcați în porturi populare, elevii au recitat  și au cântat numeroase cântece patriotice. Au împărțit aceste momente cu dascălii de la clasă și i- au servit pe toți cu  covrigi și cozonac. Bineînțeles ca nu au uitat și de ei,iar  la sfârșitul programului s- au înfruptat din aceste bunătățuri.

Deși sunt pe final de an calendaristic,la final de semestru, când toată lumea culegele roadele muncii,  deși ne apropiem de vacanță, în școală se muncește mult pentru serbările de iarnă deoarece elevii, în special cei mici așteaptă cu înfrigurare pe vestitul Moș Crăciun. Dar despre  aceste serbări vom vorbi în numărul de luna viitoare.

Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranţă şi iubire. Iar Moşul să aducă cele mai dorite şi neaşteptate cadouri vouă şi celor apropiaţi.

LA MULTI ANI CU SĂNĂTATE!

Prof. Dana Elena Zgabercea

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *