Coveșul alături de magi, spre Betleem

În luna decembrie a.c., în Parohia Coveș au fost realizate mai multe acțiuni, care s-au dorit a aduce celor în cauză starea de călători cu magii spre drumul Betleemului. Animați de dorința puternică de-a dărui, fie timp, fie energie, fie bani, ori orice altceva, Coveșul a devenit pentru această perioadă din an o scânteie din vremurile cu obiceiuri străbune de demult.

            Ziua națională a României sărbătorită în biserică

De ziua națională a României,  din Coveș, un sătuc mic, parte și el al  României,  s-au auzit intonarea imnului și altor cântece patriotice.  Programul artistic a fost pregătit și susținut de grupul catehetic al parohiei,  în biserică, înaintea oamenilor. La final, micuții au dăruit tuturor persoanelor prezente stegulețe confecționate de ei, cu ajutorul tinerilor voluntari.

Participarea la concursul tradițional de colinde  ,,De Crăciun pe Valea Hârtibaciului”

Duminică, 15 decembrie 2019, din Coveș o ceată de colindători, îmbrăcați toți în straie populare au făcut vie moștenirea culturală a satului, pe scena Casei de Cultură Ilarion Cocișiu din Agnita. Bucuria vestei că Hristos Se naște  a fost redată prin cele două colinde, specifice satului Coveș, ,,Iosif cu Maria intra” și ,,Izbăvire”. La final, în urma interpretării colindelor, frumoasa ceată a fost desemnată câștigătoare a locului II, în concurs.

Bazar de obiecte de Crăciun

Atât obiecte cu tema Crăciunului, cât și prăjituri de post au fost confecționate și făcute de grupul de copii al parohiei, sub îndrumarea tinerilor voluntari ai bisericii. Inițiativa fost luată de tineri anul acesta. Ei au creat astfel diferite obiecte, care mai de care mai interesante și originale, ce au pus în lumină frumoasele sărbători pline de bucurie ale iernii și care au fost expuse spre achiziționare în holul Casei de Cultură din Agnita. Banilor adunați din vânzarea produselor li s- a dat o destinație clară și sigură, atât pentru a continua acțiuni pentru tinerii și copiii parohiei anul viitor, cât și pentru  cazuri care necesită sprijin financiar.

Pachețelul bucuriei. Fii parte la dar!

Tot de la începutul lunii decembrie, cu ajutorul mai multor persoane din parohie sau din afara acesteia, în localitate a fost derulat un proiect destinat copiiilor Școlii primare din Coveș. Acesta a a constat în oferirea de cel puțin două ori pe săptămână a câte un pachețel cu mâncare și un fruct fiecărui copil din școală. Scopul acestui proiect a fost acela de-a încuraja educația și prezența  la ore  a acelor elevi, care au un absenteim ridicat. Proiectul s-a derulat în parteneriat și cu aprobarea școlii.

 

Pr.  Iancu Andrei

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *