Odihnă și relaxare la ,,Moara Veche” din Hosman

A devenit un lucru obișnuit, ca din când în când la „Moara veche” din Hosman să se organizeze evenimente pentru cei dornici să petreacă un week-end  plăcut, să beneficieze de câteva ore de relaxare cu familia și cu copiii.

Cei care au participat  la „Ziua Morii”, au fost întâmpinați de Gabi Cotaru și Luiza Boldijar cu sucuri naturale și o gamă largă de produse de patiserie, inclusiv o pâine excelentă, coaptă pe vatră în cuptor cu lemne.

În grădina a fost organizat târgul de produse tradiționale „Din Hârtibaciu, cu drag” la care au participat meșteri de pe Valea Hârtibaciului și nu numai.

Cei dornici să-și procure  asemenea obiecte au găsit aici costume populare, articole din pâslă, miere și prăjituri, obiecte de ceramică și corfe confecționate de Subțirel Nicolae din Fofeldea și vândute de soția acestuia.

Meșterii din Fofeldea nu vând corfe și corfițe doar pe Valea Hârtibaciului ci și în capitala Austriei, în Viena de unde primesc foarte multe comenzi.

În timp ce la masa doamnei Gerta din Metiș, doi tineri învățau cum se face pâsla și din aceasta o trăistuță, la masa Cercetașilor din Nocrich, copiii învățau meșteșugul picturii pe obiecte de ceramică.

În spatele grădinii,  tineri actori de la teatrul BIS au relizat un minispectacol pentru copii și nu numai, la care cei mici și-au adus aportul lor de entuziasm.

O trupă de jongleri din Sibiu și-au pus arsenalul la dispoziția celor dornici să-şi etaleze abilităţile  și împreună s-au amuzat încercând diverse numere.

Partea muzicală a evenimentului din grădina morii a fost susținută de trupa Gyspy Jazz, trei tineri talentați care au fost apreciați cu aplauze pentru frumoasa lor prestație.

Ca de fiecare dată, participanții la evenimentele de la Moara Veche din Hosman, au petrecut câteva ore într-o atmosferă plăcută, relaxantă, atmosferă ce reîncarcă bateriile după o săptămână de muncă.

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *