Tabăra unde se îmbină utilul cu plăcutul

0

O tabără de vară organizată la Chirpăr le oferă elevilor din Alțîna, Chirpăr, Săsăuș  și Vărd, aflați în vacanță, posibilitate să-și  dezvolte abilitățile prin participarea la o mulțime de acțiuni practice.

Tabăra face parte dintr-un proiect generos, realizat de fundația „Noi Orizonturi” din Lupeni, jud. Hunedoara și este finanțat de lanțul de magazine PEPCO.

Proiectul se numește „Viața la țară” și are drept scop să le ofere participanților, nu numai informații despre tradiții, natură și patrimoniu ci și posibilitate de a lua parte la serie de activități practice.

Participarea la activitățile de la o stână, de la o fermă de vaci  sau  la  o stupărie îi  învață despre activități agricole, –  prin atelierele de cusut,  gastronomie, pielărie și  pictură capătă abilități meșteșugărești iar prin  atelierele de povești, de muzică și mișcare,  de aerobic și jocuri de strategie, își însușesc  aptitudini artistice și mai ales bucuria de a socializa.

O activitate importantă este realizarea de proiecte în folosul comunității gândite și implementate de elevi.. Astfel s-a realizat și va fi implementat proiectul  „Amenajarea grădinii de la Casa Școlii, pentru organizarea de branciuri”.

Acolo, în curtea de la Casa Școlii, am găsit niște copii harnici care curățau o șură ce urmează să fie amenajată pentru branciuri. Amenajarea constă prin închiderea ei cu scânduri, pavarea cu cărămizi, și dotarea cu mobilier rustic. Și grădina va fi dotată cu mobilier rustic, pictat cu simboluri săsești,. La  toate lucrările copiii vor fi asistați de profesionști localnici.

Managerul de proiect, Ramona Câmpean și Elena Pârvan coordonator de program sunt foarte mulțumite de sprijinul localnicilor, a Primărie și mai ales al profesorilor din Chirpăr.

Cei 75 de participanți la tabără se bucură de asistența a 15 tineri voluntari care au urmat un curs de pregătire pentru asemene activități și care trăiesc  împreună cu elevii bucuria realizării unor activități utile.

Tabăra se desfășoară în perioada 15 – 26 iulie, transportul elevilor din Alțîna, Vărd și Săsăuș, este realizat cu sprijinul primăriilor iar masa de prânz este asigurată de o firmă de catering din Sibiu.

Le mulțumim oamenilor minunați care au făcut proiectul și celor cu suflet generos care s-au implict pentru pentru realizarea lui.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *