Incluziunea înseamnă învățare pentru toți

Împreună producem schimbarea

Prin intermediul acestui proiect am urmărit sa facem mai bine cunoscute drepturile omului/copilului în localitate  și să creștem gradul de cooperare si implicare, pe termen mediu si lung,  al comunitatii în bunul mers al Școlii Gimnaziale ”Aviator Ioan Sava” Alțîna.

Proiectul ”Împreună producem schimbarea” s-a derulat în perioada martie-iunie 2019.

Obiectivul proiectului:  reducerea discriminării si creșterea gradului de cooperare si implicare a membrilor din comunitate, în viața școlii.

Activitățile realizate au fost următoarele: amenajarea și crearea unui spațiu outdoor (în curtea școlii) în care să se poată desfășura toate activitățile propuse, un atelier „Drepturi si indatoriri”, impreuna cu parintii si reprezentantul politiei din localitate. Amenajarea spațiului din curtea școlii s-a putut realiza cu sprijinul elevilor și părinților. In urma proiectului participantii au invatat cum sa coopereze , sa se implice in activitatea scolii dar, si cum sa respecte drepturile omului/copilului.

 

Clubul GREEN IMPACT ALȚÎNA face parte din rețeaua națională de Cluburi IMPACT realizată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național și international. 183 de cluburi IMPACT fac parte din rețeaua națională, în timp ce peste 300 de cluburi sunt deschise în Europa, America, Asia sau Africa.

Tinerii și profesorii din cadrul cluburilor se întâlnesc săptămânal pentru a dezvolta proiecte în folosul comunității. Printre abilitățile dezvoltate se numără antreprenoriatul, gândirea critică, valori proprii, iar învățarea este interactivă și conectată la realitate.

Proiectul ”Împreună producem schimbarea” inițiat de clubul IMPACT Alțîna s-a desfășurat în cadrul proiectului Incluziunea înseamnă învățare pentru toți, coordonat de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, co-finanțat din Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanţat prin Granturile SEE – 2014-2021.

Despre Fundația Noi Orizonturi

De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România, să susțină organizaţii din alte 24 de ţări și să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Fundația Noi Orizonturi aduce o perspectivă nouă școlilor – ca spațiu al colaborării între diferiți membri ai comunității pentru a răspunde mai bine nevoilor copiilor. Pentru mai multe detalii: https://www.noi-orizonturi.ro/

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *