Eroii neamului cinstiți și pomeniți la Agnita

Sărbătoarea Înălțării Domnului are o încărcătură spirituală deosebită prin faptul că în această zi sfântă sunt comemorați eroii neamului, cei care au căzut  pe front ori prin închisori într-un sacrificiu suprem pentru libertatea țării, pentru demnitatea poporului român.

Și în anul acesta, ca în fiecare an, agnițenii au ieșit de la slujba din biserică și împreună cu preoții s-au dus în parcul ce poartă numele eroului Axente Lene și au încoronat cu flori soclul monumentului pe care sunt trecute numele eroilor căzuți pe front.

Ceremonia a început prin intonarea Imnului Naţional după care a urmat  oficierea unui parastas pentru odihna sufletelor celor au murit pentru patrie şi apoi  pe ritmul și versurile Imnului Eroilor au fost depuse coroanele de flori.

Prezenți ca de fiecare dată la acest eveniment , reprezentanții Centrului Național de Instruire Intrunită „Getica” de la Cincu au adus primul omagiu ostașilor căzuți pe câmpul de luptă. Au urmat apoi  reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Local, ai instituțiilor și ai firmelor private.

După această ceremonie preotul Ioan Jurca a vorbit despre importanța cinstirii celor care s-au jertfit pentru credință și pentru patrie, menționând faptul că oseminte ale acestor eroi au devenit moaște, fiind puse la temelia Catedralei  Mântuirii Neamului. Preotul i-a felicitat pe elevii care împreună cu profesorii lor au venit să cinstească memoria eroilor.

Primarul Dragoman Ioan i-a mulțumit părintelui pentru frumoasa și instructiva cuvântare, le-a mulțumit reprezentanților de la Centrul „Getica” pentru cinstea adusă eroilor și le-a mulțumit tuturor celor prezenți la acest eveniment menit să-i comemoreze pe eroii orașului și pe toți ostașii eroi.

 

                                                            I.Bârsan

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *