Se întâmplă la Colegiul din Agnita

0

Primele două luni ale anului  au venit cu multe bucurii, atât pe plan școlar cât și pe plan extrașcolar. Acestea au fost pline de activități educative și atractive pentru elevi. Ei s-au distrat dar au participat și la activități în care au trebuit să-și dovedească toate capacitățile intelectuale.

Așa că noi, dascălii avem o misiune dublă: pe lângă activitatea didactică, desfășurăm și o activitate extrașcolară sau cultural-educativă. Ne desfășurăm activitatea profesională în cadrul școlii, dar nu încetăm să fim educatori și în afara ei, urmărind, bineînțeles, obiective specifice și apelând la mijloace și forme adecvate. Numai în măsura în care ne continuăm misiunea și în afara cadrului profesional pe care îl oferă școala putem fi considerați buni profesori. Cele două laturi ale activității noastre, școlară și extrașcolară, nu numai că se suprapun, dar se și întregesc și se completează reciproc, imprimând acestei profesiuni un rol sporit în progresul general al educației .

Și cum ne aflăm în februarie ne gândim la o lună  în care frigul şi  viscolul  se amestecă  armonios cu aerul mai bland și zilele mai senine.Se spunea în popor că în prima jumătate a lunii îngheaţă tot, iar în a doua jumătate se dezgheaţă. Denumirea din latină vine de la zeul subteran, Februs. Dar luna lui februarie este și luna când sărbătorim dragostea, iubirea, când din nou în sufletele noastre răsare soarele, soare care își face apariția tot mai des și pe cer. Când vine vorba despre a sărbători cel mai frumos sentiment, românii au parte de două zile dedicate iubirii. Două zile în care pot face declaraţii de dragoste şi pot oferi cadouri persoanelor pe care le iubesc: celebrul Valentine’s Day şi românescul Dragobete. Mulţi aleg să sărbătorească  iubirea doar de Sfântul Valentin, notorietatea acestei zile fiind mult mai mare. Unii îl preferă pe Dragobete, amintindu-şi cu drag de tradiţiile româneşti, în timp ce alţii profită de ambele ocazii pentru a face o surpriză persoanei dragi. Simțim de pe acum, în preajma acestei zile, un început în toate!  Pământul se trezește la viață, natura renaște, zilele devin mai lungi și mai blânde, natura începe să-și arate farmecul. Nici elevii noștri nu au uitat să se bucure de această sărbătoare. Astfel, clasa a șasea împreună cu doamna dirigintă Dana Zgabercea, a organizat un concurs intitulat ”Cine iubește, primește” în care elevii și-au arătat măiestria. Unii au pictat, alții au scris povești sau poezii iar alții au confecționat diferite obiecte.Cele mai frumoase au fost premiate iar la sfârșit toți elevii au fost felicitați și s-au îndulcit cu un delicios tort de ciocolată.

Dar ei nu au fost singurii care au avut de sărbătorit. În semestrul al II-lea din acest  an școlar, elevii clasei a IV -a împreună cu dna. înv. Banu Angelica, au hotărât ca fiecare zi de vineri să fie una specială. Așa că vinerea aceasta au dat startul unor serii de activități sub genericul NOUĂ NE PLACE LA ȘCOALĂ! Prima vineri sărbătorită a fost : ZIUA PRIETENIEI. Toți elevii s-au pregătit timp de o săptămână pentru a face un mic cadou unui coleg de clasă. Prin tragere la sorți s-a stabilit cărui coleg oferim surpriza.Toți elevii au așteptat nerăbdători și bucuroși.La final toată lumea a fost mulțumită.S-au oferit dulciuri, îmbrățișări și zâmbete. Pentru că ne-am simțit atât de bine, vinerea viitoare vom sărbătorii ZIUA VESELIEI în cadrul Carnavului primăverii.

Pe lângă aceste activități elevii colegiului nostru au mai organizat și alte evenimente la fel de interesante și plăcute. Ele s-au îmbinat perfect cu olimpiadele ce se desfășoară în fiecare an în această perioadă a anului.

Și nu ne oprim aici, pentru că, tot pe parcursul acestei luni nu uităm și de OLIMPIADA DEȘEURILOR.  Așteptăm  în continuare să ne susțineți și să donați toate  deșeurilor de echipamente electrice și electronice pe care le aveți stricate prin gospodăriile dumneavoastră.

FIȚI  SUPORTERI  ÎN  CONTINUARE  AI  PROGRAMULUI NOSTRU!

                                                                 

                                                                                       Prof. Dana Elena Zgabercea

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *