Toamna lungă și caldă a dat o mână de ajutor polițiștilor care au profitat de vremea bună și au fost prezenți pe mai toate drumurile de pe Valea Hîrtibaciului. Ocazie cu care nu puțini au fost cei găsiți în neregulă.

Ca de obicei, alcoolul este pe primul loc în „preferințele” șoferilor, depistați fiind Z.L. de 58 de ani din Ruja cu o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,86 mg/l, din Agnita B.R.A. de 54 de ani – 0,70 mg/l și H.N. de 57 de ani – 0,88 mg/l iar din Brădeni M.P. de 27 de ani – 0,92 mg/l. Acesta din urmă conducea un autoturism nu doar sub influența alcoolului ci și fără să posede permis de conducere. Tot fără să posede permis de conducere a fost depistat pe raza localității Zlagna M.D.A. de 45 de ani din localitate. Acesta se afla la volanul unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false.

Din nefericire condusul sub influența alcoolului face victime. C.O. de 66 de ani din Săsăuș a condus având o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 1,10 mg/l. Cu reflexele diminuate a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanț, într-o curbă în apropiere de Chirpăr. Mașina „șifonată” și câteva răni au fost rezultatul asocierii între Bachus și volan. La Zlagna, P.F. de 45 de ani conducând un vehicul cu tracțiune animală, datorită stării de ebrietate, cade din atelaj. Rezultatul? Câteva răni minore. Din fericire.

Un accident în care nu este implicat alcoolul ci doar neșansa a avut loc în apropiere de Ighișu Vechi. M.V.S. de 50 de ani din Moșna, conducând un tractor cu remorcă încărcat cu baloți, a încercat să urce un deal iar vehiculul supraîncărcat a derapat și s-a răsturnat peste șofer. Echipajul SMURD sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul lui M.V.S.

Deseori nu neșansa ci neatenția conducătorilor auto este cea care provoacă accidente. Astfel la Brădeni, nerespectând indicatorul de „cedează trecerea” dintr-o intersecție, B.A. de 46 de ani din Apold a lovit lateral un autoturism care circula regulamentar. Din coliziune B.G. de 68 de ani din Brădeni, pasager în autoturismul lovit, s-a ales cu fracturi de braț și torace.

O situație mai puțin obișnuită a fost întâlnită la Agnita. C.S. de 43 de ani din Sibiu în timp ce conducea pe trotuar o autoutilitară, în vederea livrării de marfă la un magazin, a lovit cu ușa neasigurată a compartimentului frigorific pe R.M. de 72 de ani care, din lovitură, s-a ales cu umărul fracturat.

În același context, al controalelor pe drumurile publice, îi menționăm pe P.G. de 23 de ani din Fofeldea și pe T.I. de 53 de ani din Veștem care au fost depistați conducând autoturisme neînmatriculate. Au mai fost depistați în trafic B.I.A. de 51 de ani din Alțîna, D.M.L. de 24 de ani din Noiștat și V.I. de 59 de ani din Gura Râului care transportau material lemnos fără acte de proveniență. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic din zonă.

Tot în urma unui control rutier agenții de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism care a refuzat să oprească la semnal. După oprirea autoturismului pe o stradă din orașul Agnita a fost identificat și conducătorul auto în persoana lui M.A.D. de 30 de ani din Agnita. Pus în fața … alcooltestului acesta a arătat o îmbibație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În scurt timp și cu mult profesionalism polițiștii au soluționat un caz de furt. Școala gimnazială din Alțîna a sesizat furtul unei boxe audio care era folosită în curtea școlii. Strângătorul personaj a fost identificat rapid în persoana unui elev de 15 ani iar bunul furat a fost recuperat.

Prezenți pe stradă, în instituții sau în casele dumneavoastră, prezenți la datorie indiferent de oră sau anotimp, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului sunt …

 

… mereu alături de dumneavoastră!

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *