Proiecte europene la Școala Gimnazială ,,Aviator Ioan Sava” din Alțîna

În perioada 01.10.2018-30.09.2020 la Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava”Alțîna se va derula un proiect european cu impact deosebit asupra comunității, în general, și asupra elevilor, în special. Proiectul se intitulează ”Incluziunea înseamnă învățare pentru toți” și este implementat cu sprijinul financiar acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin granturile SEE 2014/2021. Acest proiect a fost aplicat și câștigat de către Fundația ”Noi Orizonturi”, iar școala noastră este partener.

Grupul țintă este alcătuit din elevii Clubului Green Impact Alțîna. Și în cadrul noului proiect  elevii continuă acțiunile începute în anul 2016, privind valorificarea patrimoniului cultural local (în cadrul acestor activități ei au creat suveniruri, care reconstituiau costumul tradițional autentic din Alțîna, au cules legende din localitate, au practicat ”meseria”de ghizi locali pentru turiști dezvoltându-și, în acest mod, pe lângă competențele de cunoaștere a patrimoniului local cultural, și competențele antreprenoriale).

Noul proiect propus, continuă activitățile elevilor dar implică o participare mai largă a comunității (părinții vor beneficia de activități de educație parentală, cadrele didactice vor beneficia de diferite formări, cu tematici referitoare la dezvoltarea competențelor de incluziune socială).

Rezultatele concrete ale programului vor fi: două proiecte de serviciu în folosul comunității (legate de valorificarea patrimoniului cultural local), crearea unei discipline opționale avizate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, participarea elevilor la două tabere de vară, la Lupeni, în anul 2019 și 2020, crearea atelierelor de citit elev – părinte – profesor.

Pe parcursul implementării proiectului ne dorim o implicare susținută a comunității și mulțumim, pe această cale, pentru susținere, Muzeului Etnografic al Văii Hârtibaciului, doamnei Silvia Tecoanță și Fundației Noi Orizonturi.

                                                            A consemnat prof. Cristina Linte

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *