Bobocii la Centenar

Anul acesta, Balul Bobocilor Colegiului Tehnic “August Treboniu Laurian” Agnita s-a desfășurat sub semnul celor 100 de ani de la Marea Unire a Principatelor Române. Fiecare dintre protagoniștii evenimentului din 23 noiembrie, de la elevi la profesori și organizatori, și-a adus prin diferite metode contribuția la cinstirea Centenarului.

Șapte perechi de elevi ai claselor a IX-a, s-au înscris în cursa pentru câștigarea titlului de Miss și Mister Bobocei 2018. Fie că au îmbrăcat ia tradițională în detrimentul vestimentației de gală, fie că şi-au decorat costumul și rochia cu elemente populare, boboceii au pășit cu emoții pe scena Casei de Cultură “Ilarion Cocișiu” din Agnita în aplauzele spectatorilor. Odată cu deschiderea Balului, printr-un moment artistic solemn susținut de interpretul Tin Vasilescu, prezentarea concurenților a dat startul concursului. După acordare notelor pentru această probă, elevii claselor a XII-a au pus în scenă o demonstrație de vals.

Deși abia au pășit în adolescență, concurentele au demonstrat că nu sunt străine de cunoștințele unei gospodine. Proba culinară a urmărit identificarea de către concurente a ingredientelor și modului de gătire a unor preparate tradiționale românești.

Concurenții au demonstrat că s-au pregătit temeinic și pentru proba de cultură generală. De asemenea, cu trimitere la spiritul național, organizatorii au dorit să testeze în cadrul acestei probe recunoașterea de către concurenți a unor personalități marcante ale istoriei și culturii poporului român.

La fel cum este prezent în spiritul românului indiferent de greutatea vremurilor, umorul a fost nelipsit și de această dată. Momentele artistice de dispută interregională sau interetnică, puse în scenă de elevii colegiului, au stârnit hohote de râs în rândul spectatorilor.

Dacă proba de dans a fost o simplă formalitate pentru cele șapte perechi, băieții au fost puși în dificultate la probe de îndemânare unde au fost nevoiți să demonstreze că acul și ața nu sunt destinate exclusiv fetelor și că reușesc într-un timp limitat să confecționeze o brățară.

Imaginea tinerilor cu atenția limitată la ecranul telefonului a fost demontată de ultima probă. Concurenții au arătat că șotronul nu a rămas doar o amintire a generațiilor trecute.

Implicarea profesorilor Colegiului Tehnic “August Treboniu Laurian” Agnita nu a fost doar legată de organizare. Un grup de profesoare a pus în scenă dansul Fetelor de la Căpâlna pe versuri rescrise de prof. Dan Bârsan.

Solemnitatea a fost readusă pe scenă la finalul evenimentului de către interpretul Tin Vasilescu. Acesta a recitat poemul “Rugăciune pentru 1 Decembrie” de Adrian Păunescu, după care a intonat “Imnul Centenarului”.

Calculele notelor oferite de către juriul format din profesori și elevi ai claselor a XII-a au adus în fața spectatorilor câștigătorii Balului Bobocilor 2018. Titlul de Miss şi Mister Bobocei 2018 a fost câștigat de perechea nr. 5, elevii Denisa Floriță și Vlad Bucur din clasa a IX-a A. Locul II a revenit perechii nr. 4 format din elevii Miruna Muntean și Rareș Dincă, clasa a IX.-a A iar Locul III a fost ocupat de perechea nr. 7 formată din elevii Francesca Silea și Marius Roman, tot din clasa XI-a A

 

Balul Bobocilor 2018, prezentat într-o atmosferă destinsă de elevii Anamaria Drăgan și Marius Geți, a fost organizat de elevii claselor a XII-a sub îndrumarea profesorilor diriginți Stelian Sârbu, Corina Mareș și Mioara Muntean.

Bogdan Albu

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *