Acțiunile preventive pe linie de circulație, ale polițiștilor din Agnita și de la posturile de poliție comunală arondate, sunt cele mai multe comparativ cu cele efectuate de aceștia pe alte linii de muncă specifice. De aceea și ocupă un spațiu larg în aceste articole dedicate muncii de poliție. Excepție nu face nici această lună. Față de alte dăți, însă, evenimentele de circulație le vom trata la sfârșitul acestui articol.

Începem cu o clipă de reculegere pentru Naicu Ioan și pentru Pleșca Aurel-Călin, ambii din Agnita, care ne privesc acum din altă lume. Primul a dorit să își aleagă singur momentul și modul în care să părăsească această viață și ca urmare a fost găsit spânzurat în locuința sa. Nu sunt suspiciuni de omucidere cunoscute fiind problemele medicale ale acestuia. Cel de al doilea, pădurar de profesie, se afla în pădure pentru marcarea de copaci în vederea tăierii. La un moment dat le-a comunicat celor cu care se afla că a fost înțepat de o insectă, probabil o viespe, și că se simte rău. Dus de urgență la spital, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat din cauza șocului anafilactic.

Să ne reamintim cu această ocazie că linia dintre viață și moarte este una foarte fină și că este îndeajuns un ac de viespe sau o clipă de neatenție pentru ca în urma noastră să rămână doar amintirea și lacrimile celor dragi. Pentru un biciclist din Agnita doar șansa a făcut ca acea linie să fie puțin mai groasă, cam de câteva palme. Acesta s-a dezechilibrat și a căzut iar ghidonul bicicletei l-a lovit în umăr și i-a provocat o contuzie puternică ce a necesitat intervenție medicală. Dacă ghidonul ar fi lovit ceva mai sus sau mai jos? Dacă ar fi lovit stomacul? Sau inima? Sau gâtul? Intervenția medicală ar fi fost la fel de ușoară?

Uneori nu șansa este cea care ne decide destinul, ci noi înșine. „Și-a făcut-o cu mâna lui !” nu-i așa? Cu mâna lui și-a făcut-o și Benchea Viorel de 40 de ani din Mihăileni. Acesta a fost reținut și încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu în urma unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de judecătoria Timișoara pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Tot „cu mâna lui” și-a făcut-o și proprietarul unui imobil pe care nu-l mai locuia dar nici nu-l mai supraveghea decât foarte rar. Pentru că, într-o perioadă ce acoperă aproape patru luni, nu poate preciza data când i-a fost spartă casa de către persoane necunoscute, persoane ce au sustras bunuri din imobil. Poate preciza doar paguba, în jur de 1.000 lei. În ziua de azi un sistem de alarmare sau de supraveghere cu camere video este destul de ieftin și ușor de instalat. Rezultatele, însă, pot fi peste așteptări.

În cazul accidentelor rutiere însă, de cele mai multe ori, efectul negativ al acestora este suportat de oameni nevinovați și nu de cel ce produce accidentul. Astfel, la Agnita, G.G. de 50 de ani din Arpașu de Jos a pierdut controlul volanului autoutilitarei pe care o conducea și a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula regulamentar din sens opus. Victimă, pasagerul autovehiculului care circula regulamentar. Tot la Agnita V.O.M. de 44 de ani din Cluj a acroșat ușor pe K.S. de 47 de ani din localitate, care traversa strada regulamentar, și a părăsit locul accidentului. Vizionarea camerelor de supraveghere din oraș a confirmat reclamația făcută de K.S. și a permis identificarea lui V.O.M. în vederea aplicării măsurilor legale.

La Moardăș N.L.C. de 22 de ani din Răvășel a depus plângere penală pentru vătămare din culpă împotriva consăteanului său G.M.L. de 30 de ani. De ce? Pentru că G.M.L., care conducea un autoturism fără să posede permis de conducere, a pierdut controlul volanului și a izbit un cap de pod iar în urma incidentului N.L.C., pasager în mașina condusă de acesta, s-a ales cu răni ce au necesitat 16-18 zile de concediu medical, conform certificatului medico-legal.

Iată că am ajuns și la activitățile preventive pe linie de poliție rutieră. Activități în urma cărora au fost depistați conducând sub influența alcoolului T.M. de 43 de ani din Agnita – 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, K.E. de 49 de ani din Jibert, Brașov – 0,42 mg/l, C.N.T. de 22 de ani din Valea Lungă – 0,49 mg/l, P.C.N. de 28 de ani din Benești – 0,43 mg/l, U.B.M. de 41 de ani din Agnita – 0,92 mg/l, V.M.L. de 30 de ani din Baia Mare – 0,51 mg/l.Fără drept de a conduce un vehicul pe drumurile publice pentru că nu posedau permis de conducere au fost depistați C.C. de 20 de ani din Brădeni, C.F.A. de 20 de ani tot din Brădeni și L.N.C. de 24 de ani din Fofeldea. L.I. de 31 de ani din Sighișoara și Z.C. de 15 ani din Merghindeal conduceau vehicule înmatriculate în alte țări dar radiate din circulație în țara de origine, Z.C. neposedând nici permis de conducere.

Activități preventive, intervenții sau evenimente care le necesită prezența sunt ocazii care le permit polițiștilor de pe Valea Hîrtibaciului să vă dovedească că sunt …

 

… mereu alături de dumneavoastră !

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *