Șefi de promoție la Colegiul Tehnic ”A. T. Laurian” Agnita

0

Mijloc de iunie. Festivități de premiere. Culesul roadelor muncii, ale perseverenței și ale învățăturii. Nu este deloc ușor să fii premiant în fiecare an, cu atât mai puțin să fii primul în școala ta. Momentul absolvirii este unic, indiferent de nivelul de școlaritate. De cele mai multe ori, emoțiile se amestecă suav cu lacrimile de fericire ale absolvirii. Ne revine nouă, profesorilor, o grea misiune. Educația nu este o joacă. Este o realitate a vieții. Iar educația nu se realizează doar la școală, ea este o permanentă zbatere și luptă cu tine însuți, cu posibilitățile și șansele de autodepășire. La Colegiul „A. T. Laurian” Agnita, în anul Centenarului 2018, avem doi șefi de promoție: la liceu, merituosul elev RAUL-IONEL CIOCA, iar la gimnaziu, olimpică națională la română, GEORGIANA-DANIELA MUNTEAN. Nu este deloc ușor să scrii, fie și doar câteva rânduri, despre acești doi elevi ale căror performanțe sunt excepționale. Și nu sunt singurii din liceu, spre bucuria noastră, a tuturor profesorilor, avem elevi care se află sensibil aproape de cei doi. Ce poate o școală să își dorească mai mult? Sunt convinsă că liceul din Agnita va fi mult timp mândru de performanțele acestei generații de excepție, atât la liceu, cât și la gimnaziu, și nădăjduiesc că vor veni și alte generații deosebite. Realizările acestor copii sunt dovada că, la Agnita, se poate face performanță școlară.

RAUL-IONEL CIOCA a absolvit clasa a XII-a B, cu media 9,73. Pasionat de informatică și de tehnică, Raul s-a născut la 2 ianuarie 1999, iar idealul de viață pe care îl are este acela de a deveni inginer electronist. De aceea, el își dorește ca după absolvirea cu succes a liceului agnițean să-și urmeze visul, studiind la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Dintre performanțele sale remarcabile amintim doar câteva: premiul I la etapa județeană a Concursului de matematică aplicată „ASTRA” și mențiune la etapa națională a aceluiași concurs (prof. coordonator: Margareta Vecerzan), Premiul al II-lea la etapa județeană a Olimpiadei de electronică (prof. coordonator Emil Țerbea), Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la proba de care este pasionat, tenis de masă (profesor coordonator Stelian Sârbu). Performanța de a finaliza ciclul liceal pe primul loc este cu atât mai merituorie cu cât Raul a fost elev într-o clasă cu profil tehnic, unde este, realmente, mai dificil; aceasta dovedește seriozitatea și pregătirea temeinică, de fiecare zi, ambiția și perseverența cu care s-a pregătit în cei patru ani de liceu. Ca profesor la clasă la disciplina Limba și literatura română, pot confirma că Raul s-a dovedit de la început și până la sfârșit, un elev excepțional, de nota zece, cu o inteligență sclipitoare, dar și cu un comportament exemplar. Sunt onorată că mi-a fost elev! De aceea, îl felicităm sincer, ne bucurăm pentru reușitele lui și sperăm să fie mereu mândru că este absolvent al Colegiului din Agnita. Felicităm călduros și pe părinții lui Raul, pentru susținerea morală și sprijinul necondiționat în pregătirea școlară. Pentru titlul onorific de Șef de promoție, Asociația de Părinți din Colegiul Tehnic „A. T. Laurian” Agnita i-a oferit o recompensă financiară, motiv pentru care mulțumim!

GEORGIANA-DANIELA MUNTEAN este deja cunoscută cititorilor „Gazetei Hârtibaciului”. De aceea, de data aceasta voi spune cuvinte …altfel. Absolventă cu media 9,97 (iar media anilor de studiu 9,95), Georgiana a venit în clasa a cincea de la Școala Gimnazială din Merghindeal (învățătoare fiindu-i Bianca Toth, Dorina Slimiceanu și Adela Barbu). A fost primită cu brațele deschise de un colectiv unit, frumos, format cu devotament și dragoste de doamna profesor pentru învățământ primar Angelica Banu. S-a impus, de la început, printre cei mai buni la învățătură. Bianca, Ștefi, Marco, Maria, Teo Hanu, Paul, Monica, Andreea Denisa, Rareș, Raluca Denisa, Emanuel, Teo Hoisan, Izabela, Anita, Antonia, Paula, Miruna, Vali, Delia, Denisa Nicoleta, Francesca, Andreea Lavinia, Jojo, toți colegii ei, au fost martori ai unor clipe minunate pe care le-au trăit împreună. Clasa întreagă și concurența pentru a dovedi că este cel mai bun au contribuit la formarea unor personalități aparte. Georgiana a dovedit inteligență sclipitoare, curaj, perseverență, răbdare, talent. Iar alături de ea, foarte aproape de ea, ceilalalți „campioni” ai clasei: Ștefania Feldara, Marco Nicula, Maria Țerbea, Teo Hanu. Pentru mine, toți cei 23 de absolvenți sunt de nota 10. Notele sunt doar niște note, mai mari sau mai mici, cele mai importante lucruri, care rămân, sunt frumusețea sufletului lor curat, dragostea pentru învățătură, respectul pentru școală și pentru profesori. Dar mai ales noblețea din inimile lor. Ei au format „cea mai frumoasă clasă din Agnita”, ei rămân pentru mine copiii cu suflet de aur. Într-o asemenea clasă s-a format un șef de promoție, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura Română (performanță pe care doar Coleta Giupană, tot din Merghindeal, a mai realizat-o!), dar și alți patru performeri la literatură, laureați la concursuri internaționale, naționale, regionale sau județene de creație: alături de Georgiana, Marco Nicula, Maria Țerbea, Bianca Morar, Teo Hanu. Pentru performanțele ei excepționale, Georgiana a fost premiată la absolvire (și) financiar de către Primăria Merghindeal, Asociația de Părinți din Colegiul Tehnic „A. T. Laurian” Agnita. Alături de ea, a fost premiat, de către Asociația Valea Hârtibaciului, și Marco, ei primind câte o carte de Mihai Eminescu, o ediție de lux din seria Capodopere. Mulțumim tuturor, sunt onorată că am avut asemenea elevi la Agnita și că personalitățile locale înțeleg nevoia de a premia performanța. Felicitări sincere și mulțumiri alese și părinților! Școala din Agnita are cu ce se mândri. Și, chiar dacă mă repet, cred că Irina Petraș, președinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România (care a oferit cărți premianților), absolventă a liceului din Agnita, are urmași!

Tuturor, mult succes la examenele vieții, fără doar și poate, mai grele decât examenele de la școală!

 

Prof. dr. Maria-Daniela Lorinczi

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *