Nici că se putea mai bine. O întreagă lună fără evenimente notabile pentru locuitorii de pe Valea Hîrtibaciului. Evenimente din acelea care aduc poliția la fața locului.
Ca urmare, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului s-au preocupat mai mult de activități de prevenire. Cum ar fi controalele rutiere. Controale ale căror rezultate arată că, indiferent de amploarea sau densitatea acestor lor, există întotdeauna câteva personaje care vor să arate „cât de tari e ele”.
Personaje care circulă cu mopede neînmatriculate și neînregistrate, pentru că deh, sunt doar niște biciclete cu motor. Personaje care nu au nevoie de carnet de conducere și care, câteodată, conduc și cu ajutorul lui Bachus. Astfel de exemple sunt TBF de 25 de ani din Veseud, FV de 51 de ani din Rusciori, ADA de 15 ani din Țeline și CG de 18 ani din Stejărișu care au fost depistați conducând mopede neînmatriculate și neînregistrate, fără să posede permis de conducere. Menționăm două excepții. Cea pozitivă – mopedul lui ADA era înregistrat. Cea negativă – TBF avea o îmbibație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu alcool în aerul expirat, 0,62 mg/l, a fost depistat și NG de 40 de ani din Dealu Frumos aflat la volanul unui autoturism Fiat, că doar într-o mașină e loc mai mult pentru Bachus decât pe șaua unui moped. FN de 21 de ani din Ruja nu se afla în compania lui Bachus atunci când a fost oprit în trafic conducând un autoturism Skoda dar, din verificări, s-a constatat că nici FN nu avea dreptul să conducă pe drumurile publice deoarece nu avea permis de conducere nici mașina nu avea dreptul să fie condusă pe drumurile publice pentru că nu era înmatriculată.
În cadrul controalelor preventive în apărarea pădurilor a fost depistată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos. În urma verificărilor s-a constatat că nu existau documente legale pentru aproape 1 mc de lemn de stejar transportat drept pentru care s-a dispus confiscarea lemnului și predarea acestuia reprezentanților ocolului silvic iar PR de 58 de ani din județul Harghita a fost amendat cu 5.000 de lei.
În urma unor activități specifice muncii de poliție, pe raza comunei Brădeni, a fost identificat Hilă Stelian din Meșendorf județul Brașov care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea. Acesta a fost reținut și predat unei echipe operative de la Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu în vederea depunerii acestuia la arest.
Chiar și atunci când nu au loc evenimente care să facă necesară intervenția polițiștilor la solicitarea cetățenilor, le simțim prezența în stradă, în școli sau la noi acasă în activități specifice muncii de poliție. Pentru că polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului …

…mereu alături de dumneavoastră !

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *