Warning: copy(/home4/r58274gaze/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r58274gaze/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Proiect de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+ la Șc. Gimn. ,,G. D. Teutsch” Agnita – Gazeta Hârtibaciului

Proiect de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+ la Șc. Gimn. ,,G. D. Teutsch” Agnita

0

Școala Gimnazială Georg Daniel Teutsch AGNITA a derulat proiecte internaționale începând cu anul 2010 ( ,,În pași de dans… prin Europa! – în parteneriat cu organizații școlare și culturale din Austria,Serbia, Muntenegru, Macedonia) și  a început  derularea unui nou proiect internațional cu activități adaptate condițiilor actuale.

                 Proiect de Parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului  ERASMUS +, Contract nr 2020-1-DE03-KA229-076783_3

                  Nume proiect: ,,Oberbayern meets Siebenburgen-Tradition und Brauchtum verbinden uns’’(„Oberbayern întâlnește Ardealul- Tradițiile și obiceiurile ne unesc.”).

                  Obiectiv principal: Schimbări de bune practici: Valoarea socială și educațională a patrimoniului cultural european.

Participanți direcți în proiect: cadre didactice  din unitățile partenere și elevi ai acestor școli.

Valoarea proiectului  este 11254 euro pentru școala noastră, activitățile se vor derula  pe o perioadă de 24 de luni, respectiv  01.09.2020-31.08.2022.

Descrierea proiectului: Proiectul prin activitățile propuse se centrează pe valorile sociale și educaționale ale patrimoniului cultural prin promovarea tradițiilor și obiceiurilor care au rezistat în timp.  Proiectul își propune  conștientizarea elevilor de datoria firească de a păstra patrimoniul cultural European și  de a descoperi mijloace de  coeziune și identitate comună.

Din obiectivele propuse menționăm:

–unoașterea rădăcinilor istorice comune

-dezvoltarea competențelor interumane și interculturale

-cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor zonelor în care trăim

Obiectiv metodic: folosirea variată a mediilor digitale pentru transmiterea conținuturilor  esențiale temelor propuse cu ajutorul aplicațiilor digitale și  a altor mijloace de comunicare.

Proiectul se adresează în principal elevilor de la secția germană  din Școala Gimnazială Georg Daniel Teutsch Agnita dar tradițiile  împletite cu artă din zona noastră ne-au  determinat să extindem adresabilitatea către toți elevii școlii dar și comunității noastre, prin activități cu participare multietnică.

Proiectul vizează  un schimb de bune practici între cadrele didactice și elevii din cadrul școlilor participante. Prin activitățile  proiectului,  realizabile prin schimburi de experiență didactică ne-am propus prezentări ale unor obiceiuri dar  și realizarea unor  machete care să ducă la cunoșterea unor tradiții de referință pentru  zona noastră. Proiecul propus  reprezintă o realizare importantă pentru școala noastră, pentru Valea Hârtibaciului dar și la nivel international prin activitățile interesante propuse de fiecare partener.

Unitățile școlare  participante:

-Grundschule St. Johann in Peissenberg (Germania)

-Grundschule Bernbeuren (Germania)

-Liceul tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului

-Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” Agnita

Fondurile alocate  proiectului Erasmus + cu titlul („Oberbayern întâlnește Ardealul- Tradițiile și obiceiurile ne unesc.”) sunt destinate pentru mobilități cadre didactice dar și pentru cheltuielile privind managementul proiectului.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *