Despre Acreditarea Erasmus+, un vis îndrăzneț realizat!

0

POVESTEA DEZVOLTĂRII ȘI CUNOAȘTERII

CONTINUĂ ÎN EUROPA

Pentru nimeni nu e un secret că avem și adolescenți norocoși în Colegiul Tehnic A.T.L. Agnita! Aceștia au avut oportunitatea de a beneficia de formare profesională de calitate în Europa prin programul Erasmus+…..desigur una dintre norocoase am fost și eu în calitate de profesor însoțitor și coordonator de proiect.

Proiectele Erasmus+ sunt experiențe prin care ei, copiii noștri, își consolidează cunoștințele profesionale cât și cele personale, dezvoltă abilități practice, sociale, de comunicare și își consolidează stima de sine. Oportunitățile generate de participarea în astfel de proiecte vor avea un impact deosebit asupra dezvoltării lor personale.

Credința mea este că adolescenții au nevoie foarte mare să se descopere și să descopere lumea din jurul lor, totul fiind o experiență din care trebuie să învețe cu siguranță ceva.

Pentru că rezultatele sunt uimitoare în urma participării în astfel de proiecte, echipa managerială a colegiului nostru a hotărât că avem nevoie permanentă de astfel de proiecte care să consolideze relația dintre piața muncii și sistemele educaționale pentru a oferi forță de muncă de calitate și a diminua abandonul școlar.

În octombrie 2020 am aplicat pentru Acreditarea Erasmus+ 2021-2027 cu speranța că vom putea oferi în continuare o mai bună pregătire profesională pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, astfel conectarea la noutățile din domeniul educației și formării profesionale din UE putând fi realizată cu succes.

Acreditarea Erasmus este un instrument care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că școala noastră a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate.

(sursa:https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/calls/2020-erasmus

accreditation_ro)

Astăzi suntem mai curajoși!

Am obținut Acreditarea Erasmus și vom avea ocazia să demonstrăm încă o dată că suntem o instituție de învățământ care asigură tinerilor din Agnita și împrejurimi pregătire de calitate în domeniul profesional și tehnic, nivel 3 și 4 european.

Pornind de la devizele: „Fii competitiv!”și „Noi construim viitorul!”, Colegiul Tehnic,,A.T.Laurian” își desfășoară activitățile cu perspectiva construirii unui sistem educațional de performanță, bine ancorat și continuu în legătura cu comunitatea și mediul internațional, cu absolvenți complet integrați socio-profesional și autonomi prin competențele educaționale și profesionale dobândite. Cel mai îmbucurător fapt este că deja avem experiență în astfel de proiecte, un avantaj pentru elevii și profesorii care vor beneficia anual de formare profesională de calitate la standarde europene.

Sperăm să formăm cât mai mulți elevi în domeniul profesional și tehnic și să oferim educație de calitate pe măsura așteptărilor elevilor, părinților și comunității locale!

 

Coordonator proiecte Erasmus+

Prof. ing. Ionele Daniela Elena

Colegiul Tehnic ,,August Treboniu Laurian” din Agnita

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *