Proiect, în vreme de pandemie
În anul 2020, an dificil pentru toată lumea, Colegiul ”August Treboniu Laurian” se bucură de un nou proiect ERASMUS+: COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică în companii europene!
Proiectul este meritul doamnei profesor Daniela Elena Ionele care a scris, a aplicat și a obținut un nou proiect pentru Colegiul Tehnic din Agnita. În date statistice/tehnice, proiectul arată astfel:
Timp de desfășurare: 2020.09.30 – 2023.09.29
Durată de desfășurare: 36 luni
Total Grant: 168.669,00 EUR
Echipa de proiect:
- Prof. Ionele Daniela Elena- coordonator de proiect
- Boborocu Otilia Simona- responsabil financiar
- Prof. Petruț Mirela Monica- responsabil cu formarea profesională
- Dir.adj. Lăstun Otilia Bogdana- responsabil cu evaluarea și monitorizarea
- Prof. Feldara Luminița- responsabil cu diseminarea și valorizarea rezultatelor
- Prof. Andrei Anca Florinela- responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală
Parteneri principali – organizații intermediare de primire:
- Associação Intercultural Amigos da Mobilidade Barcelos – Portugalia,
- MEP Europroject Granada – Spania SL,
- Rinvesco Consulting Paphos – Cipru.
Operatori economici în care se va desfășura stagiul de practică:
- Firma Com-Prensa realizează procesul de producție și comercializare a tuturor tipurilor de materiale în tipărirea textilă;
- Alimentación Garo S.L. – hipermarket care face parte din rețeaua națională a producătorilor spanioli Covirán;
- Autoservicio Matilde – hipermarket care are experiență de ani buni în a găzdui elevi în stagii de formare profesională, în cadrul proiectelor Erasmus+;
- Lazarou CTC operează ca un centru de informație tehnologică, concentrat atât pe dezvoltarea de hardware cât și pe cea de software.
Principalele activități din cadrul proiectului vor fi mobilitățile de învățare pe termen scurt, la care vor participa 15 elevi aflați în clasa a X-a, ciclul inferior al liceului, școala profesională și 40 de elevi din clasa a XI-a, ciclul superior, filiera tehnologică.
- 15 elevi de la calificarea profes. Confecționer produse textile, domeniul de pregătire Textile și Pielărie, care vor fi selectați dintr-un grup țintă de 22 elevi
- 20 elevi de la calificarea profes. Tehnician în activități de comerț, domeniul de pregătire Comerț, aceștia vor fi selectați dintr-un grup țintă de 28 elevi
- 20 elevi de la calificarea profes. Tehnician operator tehnică de calcul, domeniul de pregătire Electronică – Automatizări, aceștia vor fi selectați dintr-un grup țintă de 28 elevi.
Dincolo de datele tehnice, este vorba despre oameni, despre profesori și elevi. Avem nevoie de dascăli dedicați, implicați, bine pregătiți pentru a ne ține elevii aproape și pentru a pune o piatră de temelie solidă la dezvoltarea lor profesională, culturală și emoțională. Aceste stagii de pregătire oferă oportunități de educație altfel. Copiii, dar și profesorii, au ocazia să descopere, să aprofundeze, să aplice în domeniile lor de pregătire. Pot cunoaște oameni și locuri noi. Pot dobândi și dezvolta competențe, atitudini și aptitudini atât de necesare pe piața muncii. Pot lega prietenii și pot transforma visuri în realitate.
Prin muncă, multă muncă, prin dăruire, implicare și interes putem schimba destine. Pentru aceasta e nevoie de implicarea școlii dar, în egală măsură, de implicarea părinților și a copiilor. Și rezultatele se văd!
Ne bucurăm să vă putem da, la început de an, această veste bună și sperăm să realizăm cât mai multe proiecte!
1 thought on “Proiect, în vreme de pandemie”