Pasionat de un sport mai puțin cunoscut în Agnita

0

Cine ești Aure Stoica?

Bună! Sunt Stoica Aurelian-Andrei, cu toții mă știu de Aure Stoica, am 23 de ani ,m-am născut în Agnita unde am terminat studiile până în clasa a 12-a iar apoi am fost angajat profesor suplinitor de limba engleză la Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch”. În 2017 m-am înscris la Facultatea de Litere la cursurile de limba engleză și limba română, însă în acest an am fost admis și la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Cum și când a început pasiunea ta pentru acest sport?

Prima dată când am intrat într-o sală de fitness a fost în perioada liceului, acum 5 sau 6 ani, cu intenția tipică acelei vârste: să fac mușchi pentru a avea succes la fete.

Prin anul 2017 mi-am dat seama că trebuie să fac o schimbare. Am ales să renunț la obiceiurile acelei vârste de 17-18 ani (alcool, fumat, nopți nedormite și pierdute prin cluburi ș. a. m. d.) și să mă axez pe sănătatea mea. Odată ce am lăsat în urmă acel mod de viață toxic, au început să apară rezultatele vizibile atât pe corpul meu cât și în starea mea psihică. Acela a fost momentul când mi-am dat seama că asta e ceea ce-mi place.

 Ce pregătire ai în acest sport?

În anul 2017 am obținut diplomele de instructor de fitness și antrenor personal urmând o serie de cursuri la Sibiu și București iar în prezent doresc  să-mi aprofundez pregătirea prin Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Care sunt obiectivele tale?

Obiectivele mele sunt acelea de a urca pe scenele concursurilor din acest domeniu (obiectiv pentru anul 2021) și de a reprezenta orașul printre primele locuri. De asemenea, în ceea ce privește cariera de instructor/ antrenor de fitness, doresc să dau viață acestui sport și în Agnita pentru ca pe viitor să intrăm în rândul orașelor moderne în care fitness-ul , putem spune că a devenit o modă.

Ce piedici ai întâmpinat?

Am fost de multe ori la un pas să renunț din diferite motive, precum lipsa rezultatelor sau insuficiența timpului. Nu există aceste piedici deoarece trebuie să înțelegem că rezultatele apar doar prin muncă iar timpul îl organizăm cum vrem noi. Aveam zile când lucram și mergeam la facultate de la ora 8 până la ora 20 și totuși mai ajungeam 30 de minute măcar și la sală, sau zile când mă mulțumeam cu 15-30 de minute de abdomene și flotări făcute acasă.

Care sunt cele mai importante realizări personale?

Cea mai importantă realizare este transformarea mea fizică de care sunt foarte mulțumit în prezent. De asemenea, sunt foarte bucuros și de rezultatele obținute în cariera de antrenor de fitness deoarece am reușit să ajut și alte persoane să facă schimbări în viața lor prin acest sport.

Cine și cum te-a susținut în toată această pasiune?

Principala susținere am primit-o din partea familiei, a mamei mele care s-a adaptat cu modul meu de alimentație, puțin mai strict și și-a petrecut mai mult timp în bucătărie din cauza mea. Pe parcurs am întâmpinat multe probleme în ceea ce privește motivația, însă în prezent mă antrenez alături de prietenul meu Bucur Bogdan care trage cot la cot cu mine în sala de fitness și mereu îmi ridică moralul când am momente delăsătoare. De asemenea, am primit un mare ajutor din partea doamnei Maximovici Luminița care mi-a permis accesul zilnic în sala de fitness, chiar și în zilele de sărbătoare și mi-a înțeles necesitatea obsesivă de a mă antrena.

Ce poți spune despre fitness-ul practicat în Agnita?

Acest sport este la un nivel foarte mic în orașul nostru deoarece este foarte puțin cunoscut. Părerea mea este că totul ar funcționa mult mai bine dacă ar fi promovat și susținut așa cum o fac multe alte orașe prin diferite metode: susțineri din partea primăriilor, sponsorizări și contracte din partea intreprinderilor locale ș. a. m. d. Soluții sunt atunci când ne dorim!

Ce sfaturi le dai celor începători?

Îmi doresc să fie tot mai mulți agnițeni care să practice acest sport care, pe lângă aspectul fizic, le schimbă și starea psihică, le conferă încredere în ei, inclusiv bucuria de a vedea în oglindă rezultatele acestei activități.

Rezultatele obținute în perioada 2017-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultate obținute în perioada 2019-2020

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *