Asociația de părinți de la Școala Gimnazială ,,G. D. Teutsch” Agnita aduce mișcarea internațională Europe Code Week 2019 în Agnita

0

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

 

 

 

Asociația de părinți G.D.Teutsch din Școala cu clasele I-VIII Agnita organizează evenimentul de programare ,,În lumea Scratch”în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din clasele a II-a A și se desfășoară pe data de 16octombrie 2019, în Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale ,,Georg Daniel Teutsch, Corp B, strada Mihai Viteazu, nr. 83.

 

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

 

Evenimentul ,,În lumea Scratch” constă în familiarizarea elevilor cu interfața Scratch și va fi coordonată de doamna profesor învățământ primar Nițescu Emilia-Elisabeta. În cele două ore alocate evenimentului, din data de 16.10.2019, elevii vor învăța prin joc, investigație și colaborare diferite sarcini de învățare. Noutatea în ceea ce privește evenimentul este aceea că elevii vor programa de la un nivel de începători spre intermediar și vor lucra online.

 

Rezultatele așteptate în urma activităților din eveniment sunt:

  • familiarizarea cu interfața Scratch;
  • colaborarea în cadrul echipelor pentru a realize sarcinile cerute;
  • completarea chestionarului final, feedback-ul elevilor, pe Kahoot;

 

 

,,În urma chestionarelor date părinților elevilor din clasa mea,am constat că părinții sunt conștienți de timpul petrecut de copii la calculator. De aceea doresc prin acest eveniment să le arăt elevilor mei că jocul pe calculator se poate face prin strategie, dar acum ei sunt cei care crează jocul, ei sunt creatori de jocuri interactive, cu personaje și scene alese de ei. Ei devin creatori de jocuri interactive și poate pe viitor vor devein chiar ei IT-iști. O lume a lor, o lume Scratch!”– Prof. înv. Primar Nițescu Emilia-Elisabeta

 

În plus, doamna profesor învățământ primar Nițescu Emilia-Elisabeta, a câștigat două Certificate de Calitate, eTwinning, reprezentând Școala Gimnazială ,,Georg Daniel Teutsch” Agnita, numită și școala de la turnul cu ceas. Școala este formată din trei corpuri două în orașul Agnita, iar al treilea corp în Coveș. În șoala noastră este și secția cu predare în limba germană.

 

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

 

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

 

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologieorganizate de 75 de organizațiinon-profit au primitfinanțareprin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

 

 

Pentrucel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajeazăorganizațiile nonprofit din toată Europasăcontribuie la promovareaeducațieidigitale, prinevenimente de programaresau de tehnologie dedicatecopiilorșitinerilor cu vârstaîntre 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncăvornecesitaabilitățidigitaleînviitorulapropiat.

 

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

 

Asociația Techsoupcreează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *