Cu flori și emoții la început de an școlar în Agnita

Începutul noului an școlar a adus un plus de animație în orașul de pe Hârtibaci.  Copii veseli cu flori în brațe și părinți emoționați au umplut curțile celor două școli , Colegiul „August Treboniu Laurian” și Școala Gimnazială „G.D Teutsch”

Toate școlile și grădinițele din Agnita, Coveș și Ruja  au fost pregătite să-i primească pe cei 1140 de elevi înscriși în noul an de învățământ. În clasele pregătitoare s-au înscris 44 de  prichindei iar în clasa a XII-a, vor încerca să ia examenul de bacalaureat 45 de absolvenți. În patru clase din ciclul primar de la gimnaziul „G.D. Teutsch” elevii vor învăța în limba germană.

La Colegiul tehnic „AT Laurian” sunt și cinci clase profesionale  în care 100 de  elevii vor învăța meseriile de confecționer produse textile și electronist – aparate și echipamente.  Pentru electroniști se preconizează o colaborare cu firma Harting, unde elevii vor face practică,  cu șanse reale de a avea un loc de muncă după absolvire.

De pregătirea elevilor se vor ocupa 76 de profesori și învățători din care doar doi sunt în curs de abține calificarea necesară.

Le dorim succes elevilor și cadrelor didactice la acest nou început.

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *