Elevii Colegiului Tehnic ”A. T. Laurian” Agnita au sărbătorit Ora Pământului

Elevii colegiului A.T. Laurian din Agnita au ținut să se conecteze și ei la inițiativa de protejare a mediului și alături de milioane de oameni  să aducă un omagiu planetei pe care trăim, participând activ la evenimentul internațional „Ora Pământului” organizată în ultima sâmbătă a lunii martie.

De la ora 20,30 până la 21,30 curtea școlii  a fost plină de elevii care au dat glas dorinței lor pentru o atmosferă mai curată, pentru mai puțină poluare, pentru mai multă bucurie.  In clădire şi în curte au fost stinse toate becurile și la lumina lumănărilor cu care au marcat evenimentul cu inscripția, CORUL COLEGIULUI TEHNIC AGNITA CANTUS MUNDI și cifra 60,  reprezentând timpul de omagiu, peste o sută de elevi au cântat bucurându-se de participarea lor la această inițiativă.

După momentul solemn în care au intonat imnul „Deșteaptă-te române”, marele cor al copiilor a dat glas bucuriei cântând,  „Slavă ție stea curată/ Voie bună pe pământ”, imnul Europei cu versurile lui Friedrich Schiller și muzica lui Beethoven. A urmat apoi „Vine vine primăvara” și alte cântece îndăgite, din repertoriul copiilor și al tinerilor.

„Ora pământului”, sărbătorită la Agnita, s-a încheiat cu lansarea de lampioane care s-au ridicat spre strălucirea stelelor, dând  lumină orașului și bucurie celor care au participat la acest frumos eveniment.

Pentru organizarea acestuia  merită felicitări profesoara Elena Andrei,  colegii ei și părinții care au ajutat-o la realizarea lui. Poate în anul următor se va implica şi administraţia oraşului la organizarea acestui eveniment menit să cultive grija și dragostea pe care o merită planeta noastră.

Urmărește și distribuie pe:
error0

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *