Proiect județean ,,Halloween customs and traditions”
În perioada 15- 31 octombrie 2018, Colegiul Tehnic ” A.T.Laurian” din Agnita a organizat în colaborare cu Inspectoratul Județean Sibiu a doua ediție a concursului cultural-artistic de limbă engleză: „HALLOWEEN CUSTOMS AND TRADITIONS”. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. El are ca tematică un anume eveniment, Halloweenul şi se doreşte ca acesta să valorifice întreaga activitate de la clasă prin expunerea și prezentarea celor mai reprezentative lucrări ale elevilor, conform programei şcolare.
Proiectul educativ propus vizează activităţi de natură artistică, creativă şi atitudinală, pornind de la premisa că educația presupune nu doar asimilare de cunoștințe teoretice, ci mai ales stimularea imaginației creatoare și integrarea într-un univers multicultural.
Anul acesta datorită mediatizării intense numărul participanților a fost foarte mare: 314 elevi, coordonați de 79 de profesori din 17 de școli din județul Sibiu și 33 din țară. Concursul a avut două faze (faza I – locală şi faza a II-a – judeţeană) şi s-a adresat elevilor din Judeţul Sibiu și nu numai . Faza locală s-a desfăşurat la nivelul fiecarei unităţi de învăţământ, iar faza judeţeană a avut loc la Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”. La această fază s-au trimis câte cinci lucrări ale elevilor selectate la faza locală. Cele trei secțiuni ale concursului au fost: Creaţie literară: Povestire: A Scary story; Arte vizuale: subsecţiunea Pictură / Desen; subsecţiunea Artă decorativă și Multimedia: Prezentare Power Point.
Au fost acordate diplome pentru locurile I, II, III, premii speciale și mențiuni. Cei mai buni de la creație literară au primit și cărți în limba engleză. Proiectul a fost coordonat de doamnele profesor Ana Calborean și Dana Elena Zgabercea.
Organizatorii mulțumesc pe această cale tuturor elevilor participanți dar și profesorilor coordonatori pentru implicare, le urează succes în acest an școlar și îi așteaptă în număr la fel de mare și în edițiile viitoare.
Coordonatori proiect: Prof. Ana Calborean
Prof. Dana Elena Zgabercea
Comentarii de pe Facebook