INVICTUS Cincu la ȘTAFETA VETERANILOR – EDIȚIA a V – a dedicată Centenarului Marii Uniri, 1918-2018.

0

„Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.
Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei. Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora. „Ştafeta Veteranilor” este o activitate cu participanţi voluntari din întregul spectru al societăţii noastre. Sistemul naţional de apărare, asociaţii nonguvernamentale, militari, sportivi civili precum şi alte categorii care îşi aduc un aport substanţial la desfăşurarea acestei activităţi naţionale.
Este un eveniment comun civil şi militar, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 de maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

Ştafeta albastră pornită de la Timişoara, a ajuns la Cincu și în data de 19 octombrie 2018, a pornit dis de dimineață de la monumentul Crucea Nord Cincu pe traseul Agnita – Sibiu.
În aplauzele camarazilor, plutonierul adjutant Nicuşor Bica luptător rănit în Afganistan şi colonelul Cătălin Ticulescu, și el rănit în Afganistan, au fost primii purtători ai Ștafetei Veteranilor ai echipei INVICTUS Cincu.
De-a lungul traseului, echipa INVICTUS Cincu s-a oprit pentru a păstra un moment de reculegere la monumentul eroilor din parcul Axente Lene din Agnita pe soclul căruia au depus flori și apoi s-au fotografiat cu veteranul Mihai Moise
Ştafeta a plecat mai departe şi după 83 de kilometri, în fața bisericii din lemn din Muzeul Civilizației Populare ASTRA, a fost predată echipei studenților Academiei Forțelor Terestre spre a fi dusă mai departe, astfel încât în data de 25 octombrie să ajungă alături de celelalte două ștafete la Carei.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *