Lansare de proiect Erasmus la Colegiul Tehnic ” A.T.Laurian”, Agnita

0

Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita  va găzdui marți, 16 octombrie 2018, începând cu ora 12.00, lansarea oficială a proiectului Erasmus+ nr. 2018-1-RO01-KA102-047981 „Stagiu de practică la nivel european pentru confecționer produse textile și tâmplar universal”. La activitate sunt invitați să participe reprezentanți  ai unor companii locale din domeniul industriei textile și a lemnului, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, reprezentanți ai Consiliului Local și ai Primăriei Agnita, directori de colegii tehnice și școli generale din zonă, reprezentanți ai presei locale, ai părinților dar, și cadre didactice de la Colegiului Tehnic „A.T.Laurian”.
Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport 2014 – 2020 – Erasmus+, de la Colegiului Tehnic „A.T.Laurian” din Agnita a primit o finanțate de 112.585 euro, va fi implementat şi finanțat în totalitate până la data de  30 august  2020.  Acesta se adresează unui grup format din 37 de elevi aflați în clasa a XI-a, școala profesională, filieră tehnologică: 23 de elevi în anul şcolar 2018-2019, calificarea „Confecționer produse textile” şi „Tâmplar universal”- nivel 3, și 14 elevi în anul şcolar 2019-2020 calificarea „Confecţioner produse textile, nivel 3.

În selectarea elevilor se va urmări respectarea următoarelor principii: șanse egale tuturor, fără discriminare, transparență, evitarea conflictului de interese. Proiectul de mobilitate își propune mai multe obiective: creșterea calității formării profesionale a viitorului confecționer produse textile și tâmplar universal, prin stagii de practică în context european în vederea creșterii șanselor de angajare la finalizarea studiilor, prin cooperare internațională și mobilitate în scop educațional, îmbunătățirea abilităților, competențelor profesionale ale celor 37 de participanți prin atingerea  rezultatelor învățării specifice SPP-urilor, transferul și recunoașterea acestora prin utilizarea ECVET, însușirea deprinderilor și abilităților specifice locului de muncă în cadrul unui mediu profesional cu cerințe calitative înalte, pentru o mai bună tranziție de la școală la viața activă, dezvoltarea dimensiunii europene a participanților prin cunoașterea valorilor europene, îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză, a celor digitale și a celor culturale, pentru o mai bună mobilitate a acestora.

În perioada octombrie- noiembrie va avea loc selecția participanților la primul flux de mobilitate. Lista finală a candidaților selectați și a celor de pe lista de rezervă va fi făcută publică pe data de 21 noiembrie 2018.

 

                                                                                                 Echipa de proiect

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0762627451- Prof. Ionele Daniela Elena, Manager de proiect.

Comentarii de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *