Gazeta Hârtibaciului a împlinit 12 ani

Numărul 144 al publicației lunare Gazeta Hârtibaciului confirmă împlinirea a 12 ani de existență a acestei reviste finanțată de Asociația Valea Hârtibaciului, asociație formată din Consiliile Locale ale comunelor Alțâna, Bârghiș, Brădeni, Bruiu, Chirpăr, Iacobeni, Marpod, Merghindeal, Mihăileni, Nocrich, Roșia, orașul Agnita și Consiliul Județean Sibiu.
Motivul realizării acestei reviste a fost cel de a face cunoscut patrimoniul spiritual și material, de a promova activitățile culturale și economice de pe Valea Hârtibaciului menite să protejeze și să dezvolte această zonă din mijlocul țării.
Fiind principalul responsabil al realizării acestei reviste, nu-mi permit s-o evaluez, pentru că aș fi subiectiv și pentru că am prea puține informații despre părerea cititorilor, așa că, la moment aniversar, țin să le mulțumesc celor care contribuie la realizarea ei cu articole și informații și cu ajutorul cărora după 12 ani Gazeta Hârtibaciului are o structură cât de cât definită.
Țin să menționez faptul că toți autorii de articole sau de alte materiale publicate sunt hârtibăceni, ori se referă la activități de pe Valea Hârtibaciului.
Pentru pagina a doua le mulțumesc celor doi colaboratori, Cătălin Varga cu informații de la poliție și editoriale foarte interesante și jurnalistului Ioan Vulcan Agnițeanu pentru frumoasele eseuri.
În paginile trei și patru apar articole despre evenimente culturale sau informații privind activități economice ori edilitare.
Paginile cinci și șase sunt rezervate Protopopiatului Agnita, în care preoții din parohiile hârtibăcene publică articole cu teme religioase sau informații privind activitățile sociale ori bisericești din satele pe care le păstoresc.
Pagina șapte este literară. Aici apar creațiile unor scriitori și poeți consacrați dar și cele ale unor amatori cu talent literar. Sunt bucuros să constat că talentul literar abundă pe Valea Hârtibaciului, că cel mai dificil este să aleg între atâtea frumuseți literare. Și pentru că între creatorii de frumos nu se poate stabili o ierarhie, îi voi nominaliza în ordine alfabetică: Pavel Doina Barbu din Retiș, Tatiana Benchea din Agnita, Gelu Baciu din Agnita, Mircea Drăgan din Noiștat, Dan Herciu din Agnita, Francisc Lorinczi din Agnita și soția lui Maria Daniela Pănăzan Lorinczi, Ioan Gligor Stopiță din Ghijasa de Jos și regretatul Ioan Ghyuri Pascu. Aceștia sunt depozitul meu din care culeg în fiecare număr bijuterii literare pentru iubitorii de frumos. Le mulțumesc! Bineînțeles că atunci când descopăr flori izolate ale unor creatori modești dar talentați, nu ezit să le public.
În pagina 8 ne face plăcere să publicăm articole despre activitățile elevilor. În acest sens mulțumim profesoarei Dana Zgabercea cu informațiile privind evenimentele care „S-au întâmplat la colegiul August Treboniu Laurian” și profesoarei Daniela Pănăzan Lorinczi , formatoare de talente literare, de la care aflăm premiile câștigate de elevii săi la concursurile literare din județ și din țară.
În ceea ce privește viața școlară, fac un apel la profesorii care participă și organizează asemenea evenimente să ni le comunice, bucuria elevilor participanți va fi mai mare și dorința de a se implica în asemenea activități va crește.
În afară de acești colaboratori, ne-am bucurat ori de câte ori am primit articole privind activitățile de pe Valea Hârtibaciului, articole privind evenimentele istorice din această zonă ori cele referitoare la personalități care au trăit pe aceste meleaguri.
În afară de colaboratorii și autorii de articole din Gazeta Hârtibaciului, țin să le mulțumesc colaboratorilor care se ocupă de partea tehnică a publicației; Marius Halmaghi de la editura „Etape”, designerul gazetei, Nicolae Hodiș tehnoredactor și tipografiei Tipo-Trib Sibiu, datorită cărora gazeta apare la fiecare sfârșit de lună.
Acum, la acest moment aniversar Gazeta Hârtibaciului va apărea și online într-o formă nouă, datorită noului colaborator prof. Aurelian Stoica. În această variantă gazeta poate fi găsită pe site-ul gazetahartibaciului.ro.
Comentarii de pe Facebook